В Сицилия са задържани двама сирийци по подозрение в тероризъм

  • 27 май 2017 18:37

  • 4871
  • 0
В Сицилия са задържани двама сирийци по подозрение в тероризъм
©

Италианската полиция задържа двама сирийци в град Поцало в южната част на остров Сицилия, по подозрения в тероризъм, докато в друг град на острова приключва срещата на върха на Г-7, съобщи телевизия "РАИ-нюз-24", цитирана от ТАСС и АП.

Единият задържан е непълнолетен. Сирийците са пристигнали в Италия от Малта с ферибот. В телефоните им са намерени снимки на ислямисти с надписи на арабски. В Сицилия са засилени мерките за сигурност заради срещата на лидерите на Г-7, която започна вчера и приключва днес.

В подножието на хълма Таормина в Сицилия, където завършва форума, стотици демонстранти алтерглобалисти започнаха шествие под засилени мерки за сигурност, но в мирна обстановка, в Джардини-Наксос, предаде Франс прес. "Против всички шефове на света, които налагат безработица, несигурност и мизерия", гласи надписът на един транспарант.

"Дойдохме да протестираме срещу Г-7, която олицетворява неуважението към жените по цял свят", каза Донатела Анело от феминистка организация. Тя осъди решението на американския президент Доналд Тръмп да съкрати бюджетите на организации, които защитават абортите в страните от Третия свят. "Дойдохме да кажем на световните големци, че проблемите на обществото ни не са свързани с мигрантите, а с това, че тези хора не са приобщавани", заяви Иван Сантанджело, говорител на студентска група от Неапол.

Алтеглобализмът е движение, което подкрепя световното сътрудничество и взаимодействие, но се противопоставя на негативните ефекти от икономическата глобализация. Демонстрацията протича по пусти улици и затворени магазини. Във всички съседни улици са разположени полицейски автобуси за канализиране на шествието по брега на морето. В морето патрулират военни кораби. Организаторите обявиха по-рано, че очакват между 3000 и 4000 демонстранти от Италия и чужбина, информира БТА.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
4871 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини