Прави ли ни диетичната кола дебели?

  • 27 май 2017 16:58

  • 2042
  • 1
Прави ли ни диетичната кола дебели?
© gettyimages

Нека си го кажем. Никой не пие диетична кола заради вкуса. Хората харесват кола и предпочитат диетичната версия, защото смятат, че тя ще им помогне да отслабнат или поне, че няма да качат килограми от нея.

Да, но изглежда не е съвсем така, показват проучвания на Американската диабетна асоциация за научни изследвания в Сан Диего.

Според тях хора, които пият диетична кола, са увеличили размера на талията си спрямо тези, които не пият, при положение че приемат една и съща храна.

"Това, което видяхме, беше, че колкото повече диетична кола пият хората, толкова по-голяма е опасността да напълнеят“, коментира Шарън Фаулър от Центъра за здравни науки в Тексаския университет.

Изследването се основава на данни от 474 участника в по-голям изследователски проект, наречен "Продължително изследване на стареенето в Сан Антонио ". В това проучване участниците са наблюдавани близо 10 години.

дори откритието да е изненадващо, те също предлагат някои обяснения.

Нутриционистът Мелаини Роджърс, която работи със затлъстели пациенти в Ню Йорк, е установила, че когато пациентите преминават от обикновена към диетична кола, не отслабват. „Ние не наблюдавахме загуба на тегло и това ни объркваше", казва Роджърс.

Още по темата прочети тук.

Последвайте канала на

Novini.bg
2042 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ss

2017.07.29 | 10:22

1
Nai- mi e vkusen ASPARTAM - a!

Добави коментар

Водещи новини