Младен Маринов: Все повече водачи се хващат да шофират след употреба на наркотици

  • 27 май 2017 11:40

  • 2191
  • 5
Младен Маринов: Все повече водачи се хващат да шофират след употреба на наркотици
©

Все повече водачи се хващат да шофират след употреба на наркотици, това в бъдеще ще става все по-голям проблем. Това каза пред журналисти в Министерски съвет главният секретар на МВР гл. комисар Младен Маринов след извънредното правителствено заседание, което бе свикано от премиера Бойко Борисов, предаде „Фокус“.

„До момента много бързо се развиват нещата и наредбите остаряват бързо. До преди години не беше проблем, но сега все повече водачи не са употребили алкохол, а наркотично вещество, което е много по-трудно доказуемо и установимо на пътя", отбеляза главният секретар на МВР.

По думите му новата наредба за установяване употребата на алкохол, наркотични и други упойващи вещества от страна на водачи на моторни превозни средства ще урежда реда за събиране и документиране на доказателства при изследванията на пътя и в болнично заведение. "Все повече водачи се хващат да управляват след употреба на наркотични вещества, което е доста по-трудно установимо на пътя, отколкото това дали водачът е употребил алкохол“, коментира Маринов.

По думите му това за в бъдеще ще става все по-голям проблем, тъй като не по-малко опасно е шофирането след употреба на наркотици.

„В момента изследването на пътя е с техническо средство, но за по-голяма точност на водача ще се дава талон, с който той отива в здравно заведение и по съответната технология с 99% на вероятност се уточнява точното количество на съдържанието в кръвта на алкохол или наркотично вещество. Тази наредба ще подобри това нещо, за да може тези резултати и изследвания да бъдат необорими в съдебно заседание.

Премиерът даде изключително кратки срокове – до понеделник“, каза още главният секретар на МВР.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
2191 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
100

2017.06.06 | 02:02

5
Всички млади, пият наркоман !
Я

2017.06.06 | 02:02

4
И откъде толкова наркотици бе, МВР, ДАНС и други подобни ?!
Ppppp

2017.05.28 | 14:26

3
И кво им правят като ги хващат НИЩО

2017.05.27 | 15:46

2
пак ще обличат дявола в бели одежди
b

2017.05.27 | 15:46

1
Благодарим за съобщителното изречение

Добави коментар

Водещи новини