Тръмп пожела весел Рамазан на мюсюлманите и призова за мир

  • 26 май 2017 21:35

  • 3431
  • 6
Тръмп пожела весел Рамазан на мюсюлманите и призова за мир
© Getty Images

Президентът на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския пожела от името на американския народ "весел Рамазан на всички мюсюлмани" и ги призова да отхвърлят насилието, към което подтикват екстремистите, и да работят за мир. Това се казва в разпространено днес изявление на Белия дом, предаде Франс прес.

"По същество духът на Рамазана засилва разбирането за нашето общо задължение да отхвърлим насилието, да работим за мир и да даваме на тези, които се нуждаят и страдат от бедност или конфликти", казва американският президент в изявлението.

По време на предизборната си кампания Тръмп стана известен с изказвания, сметнати за враждебни към мюсюлманите. Той на два пъти опита да наложи мерки, ограничаващи посещенията в САЩ за жителите на шест предимно мюсюлмански страни, което според него цели да попречи на ислямски терористи да влизат в страната. Антиимиграционните му укази обаче бяха блокирани от съдилища.

В посланието си по повод Рамазана Тръмп отново напомня за борбата срещу тероризма. "Тази година празникът започва в момент, когато оплакваме невинните жертви на варварските терористични атаки във Великобритания и Египет - прояви на греховност, които ясно противоречат на духа на Рамазана. Подобни действия само засилват решимостта ни да победим терористите и погрешната им идеология", подчертава той. Президентът на САЩ напомня и за посланието си за "партньорство за мира, сигурността и просперитета на нашите страни и света", отправено в Саудитска Арабия пред лидерите на над 50 мюсюлмански страни.

"Нека по време на Рамазана да бъдем твърди в решимостта си да направим всичко, за да гарантираме, че бъдещите поколения ще бъдат свободни от този бич и ще могат да се молят в мир", подчертава Тръмп.

Последвайте канала на

БТА
3431 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Съвест

2017.05.28 | 16:37

6
Вместо да им пожелае кървав рамазан,и да хвърли атомите над Мека и Ятриб и да реши спора между кръста и полумесеца за винаги!
права и свободи

2017.05.28 | 16:37

5
Ако имаше капка толерантност в Европейците щяха да направят Рамазан за един от националните празници на всички Европейски държави.Все пак има доста мюсюлмани и е редно наред с това да направят и арабския език за втори национален.
Ввв

2017.05.28 | 16:37

4
Ако имаше и капка разум в европейците,щяха да направят като японците-забранем ислям

2017.05.28 | 16:37

3
Размазан е най добрия мюсли.

2017.05.28 | 13:00

2
Лицемер!!!!!!!!!

2017.05.28 | 13:00

1
Този тъп ли е или ни мисли за безкрайно тъпи. Преди дни сключи военни сделки за 100тици милиарди със Саудитте изнасящи терористи по целия свят. май пак те бяха и в самолетите блъснали небостъргачите.

Добави коментар

Водещи новини