Тръмп: Северна Корея е "голям проблем", който "в един момент ще бъде решен"

  • 26 май 2017 19:11

  • 1876
  • 0
Тръмп: Северна Корея е "голям проблем", който "в един момент ще бъде решен"
© Getty Images

Президентът на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския заяви днес, че Северна Корея представлява "голям проблем", който "в един момент ще бъде решен", предаде Ройтерс.

Тръмп направи това изявление на двустранната си среща с японския премиер Шиндзо Абе, състояла се преди започващата днес среща на върха на Г-7 в Таормина, на остров Сицилия.

"Това е голям проблем, това е световен проблем и той ще бъде решен. В един момент той ще бъде решен, можете да се обзаложите", каза Тръмп.

Американският президент и японският премиер се договориха да разширят санкциите срещу Северна Корея заради това, че тя непрекъснато разработва ядрени оръжия и балистични ракети, се казва в съобщение на Белия дом, разпространено след срещата, предаде ДПА.

"Президентът Тръмп и премиерът Шиндзо Абе се договориха екипите им да си сътрудничат за засилване на санкциите срещу Северна Корея, включително чрез установяване и санкциониране на юридически лица, подпомагащи нейните ракетни и ядрени програми", заяви Белият дом.

"Те се договориха и да направят по-силен съюза между САЩ и Япония, както и да бъде повишен капацитетът на двете страни за възпиране и защита срещу заплахите от Северна Корея."

Последвайте канала на

БТА
1876 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини