В „Арена Армеец“ и на футболните стадиони са въведени сериозни мерки за сигурност

  • 26 май 2017 18:37

  • 3997
  • 1
В „Арена Армеец“ и на футболните стадиони са въведени сериозни мерки за сигурност
© Булфото (архив)

Министърът на младежта и спорта, главният секретар на МВР, директорът на СДВР и изпълнителният директор на Национална спортна база ЕАД проведоха среща в „Арена Армеец“ с оглед пълна координация на действията по обезпечаване предстоящите събития в София.

При засилени мерки за сигурност ще се проведат предстоящите представления на „Цирк дьо Солей“ в „Арена Армеец“. Това стана ясно по време на среща на министъра на младежта и спорта Красен Кралев с главния секретар на МВР Младен Маринов, изпълнителния директор на Национална спортна база ЕАД Пламен Манолов и директорът на СДВР старши комисар Ивайло Иванов. От тази вечер до неделя предстоят общо пет представления на цирка.

„Освен засилено полицейско присъствие, ще предприемем и други действия, които няма да обявим, тъй като трябва да останат невидими – обяви главен комисар Младен Маринов – В „Арена Армеец“ и на футболните стадиони са въведени достатъчно сериозни мерки за сигурност, но направихме още една среща със собственика на съоръжението, за да постигнем по-добра координацията и да начертаем задачи, които да изпълним в краткосрочен план, така че да няма проблеми при предстоящите представления, които ще бъдат посетени от много хора“, заяви Младен Маринов.

„Ние се опитваме да постигнем оптимална синхронизация между нашите охранители и МВР, за да може ресурсите да се използват пълноценно и да се постигне максимална сигурност – каза министър Кралев - Знаете, че колкото и да са сериозни мерките, колкото и охранители да има, рискът винаги съществува. Затова искам да призова нашите съграждани да идват малко по-рано на подобни събития. Защото не само предстоящите представления, но и всяко едно събитие оттук нататък ще бъде охранявано по този начин. Ще се опитаме охраната да бъде максимално оперативна, но за тази цел и гражданите трябва да проявят разбиране и да не чакат последния момент, а да идват малко по-рано, за да се избегне неудобството от струпване на хора по входовете, което е критичен момент и при влизане, и при излизане. Всичко това се прави за тяхната сигурност.“

Проверката за сигурност в „Арена Армеец“ ще се извършва на три етапа от представители на охранителната фирма и полицията, като режимът на паркиране също ще бъде ограничен. От СДВР и Национална спортна база призовават посетителите за повишена бдителност по отношение на съмнителни лица и предмети в прилежащия район. В залата няма да бъдат допускани зрители с обемисти чанти, раници и пакети.

За неделния мач между отборите ПФК „ЦСКА - София” и ПФК „Левски”също са предприети мерки по сигурността, обяви директорът на СДВР старши комисар Ивайло Иванов. „Проведени са срещи с футболните клубове, с охранителните фирми, създадена е организация за насищане с полицейски сили на територията на столицата, за да може при придвижването на феновете към стадиона да не бъде допуснато нарушение на обществения ред. Ще има физически проверки на КПП-та, които са изградени пред стадиона. След това на самите входове ще има претърсване на феновете от охранителни фирми и от полицейски служители, когато те сметнат, че някой е със съмнително поведение. Това е много грандиозно мероприятие, но не трябва по никакъв начин да нарушаваме и спокойствието на останалите граждани, които не се интересуват от футболната среща“, каза старши комисар Иванов.

Последвайте канала на

Novini.bg
3997 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2017.05.27 | 19:09

1
По добре мълчете другари полицай,че каквито сте подкупни и слон да вкарат няма да го видите.

Добави коментар

Водещи новини