Таяни към Борисов: Изборният Ви успех надхвърля рамките на България

  • 26 май 2017 18:15

  • 3591
  • 1
Таяни към Борисов: Изборният Ви успех надхвърля рамките на България
© gettyimages (архив)

Председателят на Европейския парламент Антонио ТаяниАнтонио Таяни Антонио Таяни – италиански политик, от януари 2017 г. председател на Европейския парламент поздрави Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г по повод встъпването му в длъжността министър-председател на Република България, съобщиха от правителствената пресслужба.

Вашите сънародници подновиха отново доверието си във Вас, за да продължите европейското развитие на България. Този категоричен изборен успех надхвърля рамките на България и ни ангажира всички заедно”, посочва Таяни в телеграма, изпратена до премиера Борисов. „Ние трябва да бъдем готови да работим за подобряването на нашия Съюз, защото гражданите на Европейския съюз очакват една Европа по-близко до тях. Една Европа гарант на нашия суверенитет, Европа, която ни защитава”, се казва в телеграмата.

Таяни изразява увереността си, че Европейският парламент ще работи в тази посока: „Очакват ни много предизвикателства – откриване на работни места, реформа на съдебната система, овладяване на миграционните потоци, борбата с тероризма. Убеден съм, че ние ще намерим общите решения на тези проблеми”.

Председателят на Европейския парламент изразява очакване българският министър-председател да се обърне към депутатите от Европейския парламент по време на следваща пленарна сесия в Страсбург.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
3591 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2017.05.27 | 23:14

1
ПАПУРКО

Добави коментар

Водещи новини