Георги Костов: Засиленият контрол по границите е изключително важен

  • 26 май 2017 17:04

  • 1382
  • 0
Георги Костов: Засиленият контрол по границите е изключително важен
© Булфото (архив)

Засиленият контрол по границите е изключително важен и нивото му не бива да се снижава, защото контрабандата и сивият сектор рефлектират и върху легалния бизнес. Около това са се обединили ръководствата на Агенция "Митници", МВР и Съюза на международните превозвачи на среща днес, съобщават от Агенция "Митници". Домакин на срещата е бил директорът на Агенция "Митници" Георги КостовГеорги Костов Георги Костов е роден през 1967 г. в град Хасково. Той е завършил Висш технически университет в.

От утре на ГКПП "Кулата" ще бъде отделен кантар за обработка на празни камиони и товарни микробуси за облекчаване на трафика, са се ангажирали на срещата Агенция "Митници" и МВР. Основен проблем обаче остава ремонтът на гръцкия пункт "Промахон" и едва след приключването му ще могат да бъдат въведени и други мерки за облекчаване на обработката на товарните автомобили, е било посочено на срещата. "Гранична полиция" вече е набелязала такива мерки, е заявил заместник главният секретар на МВР Георги Арабаджиев.

Агенцията "Митници" и Съюзът на международните превозвачи са се договорили за ежедневен оперативен обмен на информация за възникнали проблеми от компетентността на митниците, което ще позволи по-бързото им отстраняване.

"Ние сме отворени за предложения", е заявил директорът на Агенция "Митници" Георги КостовГеорги Костов Георги Костов е роден през 1967 г. в град Хасково. Той е завършил Висш технически университет в и е допълнил, че през миналата седмица е посетил ГКПП "Кулата", за да види какви са условията там. Междинната полоса между "Промахон" и "Кулата" е празна, което означава, че ние веднага обработваме превозните средства, които постъпват откъм гръцка страна, е обяснил още той и е допълнил, че всички кантари на пункта са в изправност и работят.

"Ние залагаме на подобни срещи, защото всичко, което сме постигнали, е чрез диалог. Затварянето на гранични пунктове не е приемлива форма на протест, тъй като отново води до излишен престой на шофьорите по границите", са заявили от Съюза на международните превозвачи.

Последвайте канала на

БТА
1382 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини