Ето какво трябва да знаем, за да нямаме проблеми по време на лятната си почивка (видео)

  • 26 май 2017 10:14

  • 6757
  • 0
Ето какво трябва да знаем, за да нямаме проблеми по време на лятната си почивка (видео)
© Getty Images/Guliver (aрхив)

На прага на летния сезон председателят на Комисията за защита на потребителите (КЗП) Димитър Маргаритов разказа пред novini.bg какви мерки предприема Комисията, за да бъдат доволни туристите и да бъде успешен съответно летният сезон.

„Всяка година ние разгръщаме една мащабна програма, която минава през няколко етапа. Същото ще бъде и тази година. Мисля, че контролната дейност помага, за да имаме едни добри туристически сезони в България“, коментира Димитър Маргаритов.

„Първо винаги проверяваме обектите, за които имаме сигнали“, поясни той. „От началото на месец юни ще има по-масирано присъствие в самите функциониращи туристически обекти, за да се установи дали хората получават това, за което са си платили, както го изисква закона“, информира още Маргаритов.

„Трябва да бъдем по-достъпни до хората и затова ще има и виртуални приемни. Те ще представляват телефонни автомати, които ще се намират в най – комуникативните места в курортните комплекси и от тях потребителите ще могат да се свързват с КЗП. Идеята е да се реагира максимално бързо. Тези устройства ще започнат работа най – късно от средата на месец юни, когато започват да се проявяват обикновено първите проблеми. В Созопол, в Обзор, в Несебър, както и на други места, където е по-голям потокът от хора ще има такива автомати“, съобщи председателят на КЗП. Той заяви, че отново ще бъде обрънато внимание и на ол инклузив пакетите. „ Има вече законови минимални изисквания за тях“, напомни Маргаритов.

Съветът му към всички е винаги, когато избираме почивката си да проверяваме дали туроператорът е регистриран, дали има застраховка „професионална отговорност“, да изискваме документи за всичко и разбира се, да имаме и разумна преценка. Никога, съветва още Димитър Маргаритов, да не се доверяваме на пакети, които обещават всичко на много ниска цена.

Какви други мерки ще предприеме КЗП за нормалното протичане на летния туристически сезон и какво трябва да знаем, за да нямаме проблеми при онлайн пазаруването може да чуете в интервюто с Димитър Маргаритов.


По материала работиха Десислава Станева и Галя Георгиева

Последвайте канала на

Novini.bg
6757 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини