Румен Радев се среща с папата

  • 26 май 2017 06:33

  • 4995
  • 2
Румен Радев се среща с папата
© Getty Images/Guliver

Президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на, който оглавява българската делегация за традиционното посещение на Ватикана по повод Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост - 24 май, ще бъде приет днес на аудиенция от Папа ФранцискПапа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март.

Освен с главата на Римокатолическата църква при официалното посещение президентът Радев ще има среща и с държавния секретар на Ватикана кардинал Пиетро Паролин.

В Рим държавният глава и делегацията ще посетят светите за българите места - базиликата "Сан Клементе", където е погребан Свети Константин-Кирил Философ, църквата "Св. Павел в Регола", предоставена за богослужение на българската общност в италианската столица, както и папската базилика "Санта Мария Маджоре", където папата посреща Кирил и Методий и освещава славянската азбука и написаните на нея книги, сред които е и превод на Библията.

Президентът ще поднесе цветя пред паметника на Иван Вазов, както и пред паметника на Св. Св. Кирил и Методий.

В българската делегация участват представители на правителството и на Народното събрание - вицепремиерите и министри на външните работи и на отбраната Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на и Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността, министърът на културата Боил БановБоил Банов Боил Банов е министър на културата. Роден е на 26 май 1971 г. в София. Завършва „Режисура за, заместник-председателят на Народното събрание Веселин Марешки, ръководители на образователни и културни институции и представители на българското духовенство.

Държавният глава Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на пристигна в Рим след участието си в срещата на лидерите на страните от НАТО в Брюксел.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
4995 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
123

2017.05.26 | 13:58

2
Дали го е погалил?

2017.05.26 | 13:58

1
погалил го е като и курвата бойко

Добави коментар

Водещи новини