Атентаторът от Манчестър се обадил на майка си преди атаката

  • 25 май 2017 21:33

  • 42821
  • 0
Атентаторът от Манчестър се обадил на майка си преди атаката
© gettyimages

Говорител на силите за борба с тероризма на Либия каза, че заподозреният за нападението срещу концертната зала в Манчестър Салман Абеди е говорил по телефона с майка си няколко часа, преди да се самовзриви, предаде БТА, цитирайки АП.

Майката на Салман Абеди и трима от неговите братя и сестри в Либия бяха разпитани заради нападението. По време на разпита майката е казала, че синът й напуснал Либия и отпътувал за Англия четири дни преди атентата. В деня на атаката той й се обадил по телефона и й казал: "Прости ми!", заяви говорителят на либийските сили за борба с тероризма Ахмед бин Салем. "Той се е сбогувал с нея", допълни либийският представител.

Друг брат на Салман Абеди -18-годишният Хашем Абеди, както и техният баща Рамадан Абеди, бяха арестувани вчера в Триполи, припомня АП. Говорителят Бин Салем каза, че либийските следователи вярват, въз основа на показанията на Хашем Абеди, че нападателят от Манчестър е действал сам. Хашем Абеди е разказал, че брат му Салман, че е научил да прави експлозиви по интернет и искал "постигне победа за Ислямска държава".

Последвайте канала на

Филип Епитропов
42821 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини