Споделените работни пространства се радват на нарастващ интерес

  • 25 май 2017 15:47

  • 2394
  • 0
Споделените работни пространства се радват на нарастващ интерес
© Pixabay

Споделените работни пространства се радват на нарастващ интерес. Последните проучвания във вид на световна статистика отбелязват наличието на 13 800 споделени работни пространства с тенденция към удвояване до 2020-та година, съобщава БНТ.

Цените в този динамичен сектор са изключително разнообразни. В Ню Йорк, например, те се движат от няколкостотин долара до ... почти нищо, в случай че кафето или ресторанта приютят лаптопа, собственика му и евентуален клиент или сътрудник.

Някои от кафенетата реагират отрицателно на нашествието от хора с лаптопи, които населяват по цели часове помещенията и запълват масите без сериозна консумация. Собствениците реагират като спират безжичния интернет. В конфликтната ситуация, обаче, притежателите на малки ресторанти виждат възможност за развитието на нов тип бизнес-отношения.

Някои стартиращи компании бързо се ориентират в запълването на близо две хиляди заведения за хранене и барове в Ню Йорк, които през активния работния ден остават празни или полупразни. Предложението на една от тях вече е налице: 95 долара месечен абонамент, който осигурява ползване на помещенията и масите, достъп до бърз Wi Fi плюс кафе или чай. Притежателите на членска карта могат да провеждат работни срещи в ресторантите. Първият час от разговорите с гостите им е безплатен, а всеки следващ се таксува по 6 долара.

Възможността за ефективно използване на пространствата във все по-гъсто населените градове се оказва печеливша. През почивката ресторантите предлагат обедно меню, от което работещите се възползват на място. Средствата за споделения офис-ресторант са по джоба на всеки, който развива малък до среден бизнес, като шансът за развитие на стартиращите компании с малък капитал се увеличава. Никак не е чудно, че в големите градове по света все повече ресторанти предлагат споделено работно пространство. Те вече са познати под названието „хибридни ресторанти".

Последвайте канала на

Novini.bg
2394 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини