Разследват собственик на кучкарник за укриване на данъци

  • 25 май 2017 14:26

  • 1730
  • 2
Разследват собственик на кучкарник за укриване на данъци
©

Във Варна е образувано досъдебно производство срещу човек, занимаващ се с търговия с кучета, който е укривал данъци в особено големи размери, съобщи днес окръжният прокурор Владимир Чавдаров.

По думите му разследването е за подаване на неистински декларации, съставяне на фалшиви документи при воденото от фирмата счетоводство, както и за нехуманно отношение към животните.

Акцията срещу кучкаря е проведена след сигнал, подаден от евродепутата от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев. Самият той уточни, че е получил информация за този случай преди 6 месеца от неправителствени организации.

Окръжният прокурор допълни, че са направени обиски на пет адреса и 4 автомобила.

При акцията са намерени 67 кучета, живеещи в ужасни условия. Открити и взети са и много документи и компютри. В момента претърсването продължава, като целта е да бъдат открити евентуални тайници за укриване на документи и пари, допълни Чавдаров. Той посочи, че тъй като събирането на доказателствата по случая продължава, срещу задържания мъж с инициали В.Г.Л. все още не са повдигнати конкретни обвинения.

Това е незаконна търговия с домашни любимци, посочи главният секретар на МВР Младен Маринов. По думите му ще бъде обърнато сериозно внимание на това какво е било отношението към животните и в какви условия са отглеждани.

Чавдаров уточни още, че разследването трябва да покаже дали мъжът е мамил купувачите за произхода на животните, породите, както и за стойността им. Следствието трябва да проследи и дали е извършвал задгранични сделки.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1730 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Хора, бдете!

2017.05.27 | 15:15

2
Май има и по-достойни за разследване за укриване на данъци. И ако имаме държава, ще стане и това...

2017.05.26 | 12:06

1
idioti ! do tam li q dokarahte? razsledvaite mitko karatisra boiko i cvetanov za ukrivane na danuci 3 milqrda basi idiotite ste do invalidnite pensii q dokarahte da 4oplire i do ku4karnici da pulnite djobovte

Добави коментар

Водещи новини