Деца с увреждания ще се срещнат с делфини във Варна

  • 25 май 2017 11:24

  • 4701
  • 0
Деца с увреждания ще се срещнат с делфини във Варна
© Getty Images

Фондация „Лумос“ с подкрепата на общините Варна, Провадия и Долни чифлик и в партньорство с Делфинариума в морската столица, организира по повод Международния ден на детето посещение при делфините на деца с увреждания от центровете за настаняване от семеен тип и техни връстници, пише "Монитор".

Събитието ще се проведе на 26 май, петък, от 10,30 часа, когато ще се съберат около 120 деца, за да се запознаят и прекарат няколко незабравими часа с интелигентните морски бозайници. „Подобна среща се организира за трети път и се радваме, че след Кукления театър и Планетариума, още една институция във Варна откликна на молбата ни за създаване на възможности за включване на децата и младежите с увреждания в дейности, обичайни за техните връстници, но доскоро невъзможни за тях. Целта е сега, когато живеят в общността, да могат да излизат и посещават всички места, достъпни за децата без увреждания. Участници в празника ще бъдат деца, младежи и персонал от 11 Центъра за настаняване на деца и младежи с увреждания, Сдружение „Гаврош“ - Варна, Дневен център „Св. Йоан Златоуст“ Варна, ДДЛРГ „Княгиня Надежда“, Младежка доброволческа организация „Делфините“ и Социални работници от ОЗД Варна, Провадия и Долни чифлик.

Събитието е и възможност за създаване на мрежа между социалните услуги в областта, чрез дейности, които поставят фокуса върху децата. Предвиден е и фотограф, който ще направи снимки на всички деца и след събитието ще изработи фото-книга на всяко дете, която да му остане за спомен“, коментира д-р Ивелина Дудренова, ръководител на екипа по деинституционализация за област Варна на Лумос-България.

„Тези събития са част от програмата на „Лумос“ в подкрепа на общините в област Варна за предоставяне на качествени услуги за деца и младежи с увреждания и на българското правителство за изпълнение на стратегическия документ „Визия за деинституционализация” с акцент върху детското и младежко участие“, казаха още от организацията.

Последвайте канала на

Novini.bg
4701 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини