Разследват шефа на болницата по онкология в София за 2 млн. лв.

  • 25 май 2017 10:02

  • 13880
  • 1
Разследват шефа на болницата по онкология в София за 2 млн. лв.
©

СЗ "Антикорупция" - СГП привлече като обвиняем д-р В. Ангелов - изпълнителен директор на "Специализирана болница за активно лечение по онкология" ЕАД - София за безстопанственост, от която за болницата са последвали щети в размер на 1 901 561, 86 лева, съобщиха от пресцентъра на Прокуратурата.

Разследването е започнало през 2015 г. по сигнал на ДАНС.

В хода на разследването са събрани доказателства за това, че в периода 2013 г. - 2015 г., под ръководството на д-р Ангелов са били провеждани обществени поръчки за доставка на лекарства. Директорът на болницата е допуснал да бъдат заплащани доставки на лекарствени продукти, на цени по-високи от най-ниските договорени в една процедура. Установено е, че са заплащани доставки на лекарства, отпаднали от Позитивния лекарствен списък, както и лекарствени продукти на цена, по-висока от пределната цена, посочена в позитивния лекарствен списък и от реинбурсната, заплащана от НЗОК.

От болницата са били заплащани лекарствени продукти с изтекъл срок на годност, а такива въобще не е трябвало да бъдат приети и заплатени. Заплащани са лекарства с намален остатъчен срок, за които се е дължала неустойка, съгласно уговореното в договорите с доставчика, но неустойка не е била начислена и заплатена.

В. Ангелов е с мярка за неотклонение "Подписка". До настоящия момент са разпитани 80 свидетели. Назначена и изготвена е комплексна съдебна експертиза.

Разследването по случая продължава продължава.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
13880 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
бай Данчо

2017.05.25 | 15:18

1
сигорно фирмите работели с болницата са негови, но като си познаваме съдилищата ще бъде оправдан

Добави коментар

Водещи новини