Пловдивчанка съди България заради липса на защита от домашен тормоз

  • 25 май 2017 06:36

  • 2535
  • 1
Пловдивчанка съди България заради липса на защита от домашен тормоз
© Getty Images (Архив)

Пловдивчанка съди страната ни пред комитета на ООН за елиминиране на дискриминацията срещу жените заради това, че не е получила адекватна защита от институциите у нас. Казусът е свързан с домашен тормоз, предаде Монитор.

На първа инстанция било прието, че жената била малтретирана от съпруга й. Съдът издал заповед за ограничаване на правото на достъп на насилника до местоработата и жилището на жертвата. На втора инстанция обаче това паднало, като домашният тормоз бил отхвърлен като довод и било постановено, че ставало дума за лоши отношения в семейството. В жалбата до ООН се посочва, че мъжът е упражнявал насилие и над по-голямото дете, което често било наказвано за дребни провинения. В един от случаите бащата набил 10-годишния си син, само защото детето си играело край дивана. То си заклещило ръката и започнало да плаче от болка, но вместо да го успокои, бащата го наказал.

Издевателствата продължили и след развода, като малтретираната жена много пъти звъняла на 112 да търси защита, но не я получавала. Поради тази причина от фондацията, които представляват интересите на пловдивчанката, завели делото в Женския комитет на ООН. Оттам се очаква решение до няколко месеца.
 

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
2535 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Blue

2017.05.28 | 11:31

1
Vijte I gadnata mucuna na Zaharieva I Precenete spazvat li se pravata na nqkoj v Bulgaria

Добави коментар

Водещи новини