Йотова: Не можем да имаме друг приоритет като държава и нация освен образованието

  • 24 май 2017 14:39

  • 1483
  • 1
Йотова: Не можем да имаме друг приоритет като държава и нация освен образованието
© Президентство

Днес често си задаваме въпроса като българи кой трябва да бъде наш основен национален приоритет. Не можем да имаме друг приоритет като държава и нация освен образованието.

Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова в Тополовград, където взе участие в тържествата по повод празника на града и Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Отбелязването на 24 май е една от най-българските традиции, която пазим заедно с поколенията преди нас и ще пазим с тези, които ще дойдат след нас, посочи вицепрезидентът. Според Илияна Йотова делото на светите братя Кирил и Методий отдавна принадлежи на цялата европейска цивилизация, защото остава безсмъртно.

Вицепрезидентът припомни, че посланието на Константин Кирил Философ, разнесло се по света - „голи са без книги всички народи”, звучи актуално и в наши дни. „Нека бъдем горди с българската писменост и култура и да съхраняваме заветите на славянските просветители”, каза още Илияна Йотова.

Вицепрезидентът се обърна с думи на благодарност към всеотдайността на българските учители, за усилията им да възпитават учениците в любознателност и стремеж към откривателство. „Когато има слово и култура и децата израстват като личности, националният дух удържа на изпитанията на времето”, категорична бе Илияна Йотова.

Вицепрезидентът участва в училищния празник на НУ „Свети Свети Кирил и Методий” и се включи в традиционното шествие, което премина през Тополовград до централния площад „Освобождение”. На тържествена церемония бяха отличени изявени местни дейци на просветата и културата, които вицепрезидентът поздрави. Илияна Йотова беше удостоена със званието „Почетен гост на Тополовград” и получи плакет с герба на града и икона на Света Богородица.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1483 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ГОСТ

2017.05.26 | 20:27

1
НАШИЯТ НАРОД ИМА С КАКВО ДА СЕ ГОРДЕЕ ПРЕД СВЕТА. НЕ СЕ КЛАНЕТЕ НА ЗАПАДА, ОТ ТАМ НИЩО ХУБАВО НЕ Е ВИДЯЛА БЪЛГАРИЯ.

Добави коментар

Водещи новини