Папа Франциск ще приеме Доналд Тръмп

  • 24 май 2017 07:58

  • 2365
  • 0
Папа Франциск ще приеме Доналд Тръмп
© GettyImages/Gulliver

Папа Франциск ще приеме тази сутрин президента на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския, предаде Ройтерс.
Визитата на Тръмп във Ватикана е част от неговата първа задгранична обиколка, по време на която той вече посети Саудитска Арабия, Израел и палестинските територии.

Тръмп първоначално не смяташе да спира в Рим при европейския етап на обиколката си, което някои във Ватикана възприеха като проява на високомерно отношение, отбелязва Ройтерс. Когато обаче Тръмп размисли, Ватикана го вмъкна в графика на папата, насрочвайки срещата с него за 8.30 ч. - един доста необичайно ранен час. Причината за този ранен час на срещата е, че в сряда папа Франциск има редовна седмична обща аудиенция, която се провежда в 10 ч. на площад "Свети Петър".

По време на визитата си във Ватикана Тръмп ще има срещи и с ватиканския държавен секретар Пиетро Паролин и с ватиканския секретар за отношенията с държавите, архиепископ Пол Ричард Галахър.

След срещите във Ватикана Тръмп ще се срещне за кратко и с президента на Италия Серджо Матарела и с италианския премиер Паоло Джентилони.
След като придружи съпруга си на аудиенцията при папата, Мелания Тръмп от своя страна пък ще посети деца, лекуващи се в болницата Бамбино Джезу в Рим. Дъщерята на президента Иванка Тръмп пък ще говори за борбата с трафика на мигранти с представители на католическата организация Сант'Еджидио, допълва Франс прес.

После Тръмп ще отпътува за Брюксел, където утре ще участва в срещата на върха на НАТО и ще има и срещи с европейските лидери, както и обяд с френския президент Еманюел Макрон.

Последвайте канала на

Нора Виткова
2365 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини