Министър Димов: Проверяваме няколко еко организации

  • 23 май 2017 19:16

  • 5146
  • 1
Министър Димов: Проверяваме няколко еко организации
©

Трябва да си дадем ясна сметка, че в големите мегаполиси живеят мигранти от цял свят. Спокойно можем да говорим за конфликт между цивилизации, а не за социално недоволство. Европа е преживявала такива атаки в историята, но сега решението ще бъде много тежко. Разговоръ т по тази тема е започнал, но той няма да бъде бърз. Европа никога не е взимала бързи решения, но е натрупала достатъчно опит.

Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ министърът на околната среда и водите Нено ДимовНено ДимовНено Димов е министър на околната среда и водите. На 10 януари 2020 година той подаде оставка, която бе. Той коментира и темата за проверките на т.нар. "зелени организации". Аз получих сигнал и съм длъжен да извършва проверка. Докато не завърши тази проверка, аз не мога да говоря за нарушения. Проверяваме няколко еко организации по един сигнал. Етично е да не се обвинява някого, преди да има нужните доказателства. В екологията трябва да намерим баланса чрез експертното мнение. Такива решения ще видите много от министерството. По-трудно ще е, когато трябва да се намесва политическото мнение. Трябва да намерим максимално близката точка и компромис, призова министърът.

Стандартите, които налага ЕС в екологията, са все по-строги и ние трябва да се справяме. Това естествено не може да се случи веднага. В случая говоря и за питейната вода. На първото заседание на МС отпуснахме 2 млн. лева за Хасково, но това е временно решение. В момента търсим трайно решение на този проблем. 2/3 от ОП "Околна среда" е за водите. Това е мащабен проект, който ще работи в посока чиста и качествена вода, разкри Нено ДимовНено ДимовНено Димов е министър на околната среда и водите. На 10 януари 2020 година той подаде оставка, която бе.

Относно втората кабинка на Банско е създаден един малък хаос. Няма да навлизам в подробности около делото. Аз изключително много уважавам институциите и ще се съобразя с решението на съда да има или не втори лифт. Аз лично ще се радвам да има модерни български туристически комплекси, каза още министърът.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
5146 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Тъмно Зелен

2017.05.24 | 11:43

1
Похвално е че министъра и разпоредил проверка на няколко НПО, не е лошо да разпореди и проверка на няколко РИОСВ, защо например все още е директор човек, който е навършил годините за пенсия или защо все още е директор човек който уж издава наказателни постановления и санкци

Добави коментар

Водещи новини