Ангелкова: Реално постижимо е България да бъде целогодишна устойчива туристическа дестинация

  • 23 май 2017 18:42

  • 1612
  • 3
Ангелкова: Реално постижимо е България да бъде целогодишна устойчива туристическа дестинация
© Министерство на туризма

Основната цел на Министерството на туризма е страната ни да бъде целогодишна устойчива туристическа дестинация - България на четири сезона, и да бъдем в топ 5 на страните от Югоизточна Европа.

Това е казала министърът на туризма Николина АнгелковаНиколина Ангелкова Николина Ангелкова е министър на туризма. Родена е на 30 ноември 1979 г. Възпитаник е на Harvard по време на дискусията за проекта на Актуализираната национална стратегия за устойчиво развитие на туризма в България /2014-2030 г./, съобщиха от пресцентъра на Министерството на туризма. "Тази цел е реално постижима, но само ако работим както досега, с обединените усилия на държавата, местната власт и бизнеса", е подчертала Ангелкова.
Най-вероятно в плана ще бъде включено отпадането на прекатегоризацията. Николина АнгелковаНиколина Ангелкова Николина Ангелкова е министър на туризма. Родена е на 30 ноември 1979 г. Възпитаник е на Harvard е обяснила, че по този начин ще се повиши качеството на продукта, заради завишения контрол и конкуренцията. В този план за действие ще бъде поместено и създаването на туристически инспекторат като звено към Министерството на туризма.

По отношение на отпадане на прекатегоризацията Ангелкова е пояснила, че се предвижда допълнително облекчение - голяма част от документите, които се изискват, да бъдат набавяни по служебен път от екипа на МТ. Така се спазва и един от ангажиментите на правителството за облекчаване на административната тежест за бизнеса. Тя е добавила, че се обмисля възможността категоризацията на местата за настаняване да бъде комплексна, а не да се категоризират отделните обекти вътре - лоби бар, ресторант и т.н. По този начин няма да има хотели с четири звезди, а ресторантите да са с две.

По думите на министър Ангелкова е изключително важно в документа да бъдат взети под внимание не само геополитическите процеси извън Европейския съюз, но и отношенията в него и всички съпътстващи новости. Според нея е необходимо да бъдат предложени конкретни идеи и да бъде отчетена свързаността на сектора "туризъм" с всички останали сектори от икономиката.

Събитието е организирано от екипа, съставил проекта на Актуализираната национална стратегия за устойчиво развитие на туризма в България /2014-2030 г./. В дискусията са участвали Ирена Георгиева, заместник-министър на туризма, проф. Стоян Маринов, ръководител на екипа, Димитър Маргаритов, председател на КЗП, Благой Рагин, председател на УС на БХРА, Румен Драганов, председател на Института за анализи и оценки в туризма, представители на БСБСПА, висши училища и др.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1612 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Павлов

2017.05.30 | 21:13

3
Мисия невъзможна!

2017.05.30 | 13:10

2
ДРЪН ДРЪН !!!
CTC

2017.05.23 | 21:11

1
Ами като е реално постижимо постигни го де

Добави коментар

Водещи новини