Стефан Тафров: Ислямът се превръща във форма на социален протест

  • 23 май 2017 18:38

  • 2652
  • 2
Стефан Тафров: Ислямът се превръща във форма на социален протест
©

Председателят на Софийски форум за Сигурност Йордан Божилов коментира, че Даеш е една идеология, която се разпространява. Има много организации, които се врекоха в клетва да я следват. Има много хора, които вече са радикализирани, заяви той.

Поставя се въпроса кое кара младите хора да бъдат толкова агресивни, посочи той. Младите хора понякога смесват реалността и вируалната реалност, каза Божилов.

Бившият ни дипломат в Лондон Стефан Тафров, заяви, че Великобритания е очевидна цел за Даеш. Да се удари по младежта е най-деморализиращият акт. Това е най-сериозният терористичен акт след този през 2005 година, коментира той в Още от деня по БНТ.

Коренният проблем е радикализацията на млади хора на територията на ЕС, заяви той.

Ислямът се превръща във форма на социален протест. Много често терористите са сравнително интегрирани личности. Затворът е мястото, където те влизат в контакт с такива среди, коментира Тафров.

ООн не е достигнал до единна дефиниция на тероризма, каза той. Няма всеобщо валидна международна конвенция и инструмент. Има много несвършена работа още. Има цяла сериа от международни -правни инструменти, но докато не се стигне до глобален консенсус какво е това тероризъм, е много трудно те да се използват, каза той.

Последвайте канала на

Нора Виткова
2652 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
пфу

2017.08.04 | 18:32

2
гнусен пе*ераст, какъв протест бе, това е война и всички го знаят!
волен Е 100% ов ПЕДАЛ ЩОМ Е ИЗБЯГАЛ ОТ КАЗАРМА !!!

2017.05.23 | 21:20

1
ЗАЩО ПЕДРАЗ волен ИЗБЯГА ОТ РОДНАТА КАЗАРМА КАТО НАЙ ДОЛНАТА ПУТ....а ???????????????????????????

Добави коментар

Водещи новини