Xella България инвестира близо 1 млн. в завода си в Добрич (видео)

  • 23 май 2017 13:54

  • 3453
  • 2
Xella България инвестира близо 1 млн. в завода си в Добрич (видео)
© Хеlla

„Xella България продължава своето успешно развитие. Именно поради тази причина ние планираме да инвестираме близо 1 млн. лв. в завода ни в Добрич.“, това заяви г-н Йенс Тиерфелдер, управител на Xella България, фирмата-производител на клетъчен бетон Ytong и минерални топлоизолационни плочи Multipor.

От своето създаване през 1994 г. със закупуването на завод в град София, досега компанията е инвестирала 80 млн. лв., като значителна част от тези суми е насочена към въвеждане на иновативни технологии и ноу-хау, осигуряващи високо качество на произвежданите материали според всички световни производствени и екологични стандарти.


Вторият завод на Xella България за производство на Multipor и Ytong в град Добрич е построен през 2006 г. и е единственият извън Германия в цяла Европа. Заедно тези заводи заемат основен дял в дистрибуцията на Multipor за Европа. Минералните топлоизолационни плочи Multipor са с много добра якост на натиск, негорими (Клас А1) и притежават „дишаща“ структура, което ги прави уникален продукт за пазара. Произведените материали са от най-високо качество и се изнасят за страни като Албания, Азърбейджан, Полша, Хървaтска и други, а от тази година се включват Гърция, Кипър, Русия, Украйна и Молдова. От своето построяване досега производствотo на Multipor се е увеличило 3 пъти, което се свързва с новите инвестиции в размер на близо 1 млн. лв. Mатериалът се използва основно за саниране на панелни блокове и за топлоизолиране от вътрешната страна на сгради паметници на културата, чиито фасади трябва да запазят автентичния си вид.

Xella България е част от Xella Group. Годишният оборот на немската компания Xella Group за 2016г. достигна EUR 1 326 800 000, като реализираният оборот на всеки служител е EUR 221 133. От него 23% са реализирани в Централна и Източна Европа, а най-голямата част – в Германия с 46%. През месец април тази година собствениците на Xella Group успешно продадоха групата на американската компания Lone Star group. С това придобиване зад Xella Group застава силен собственик. „Ръководството на Xella показва високи резултати. Очакваме да работим усилено с мениджмънта и да продължим по-нататъшното развитие на компанията“, обяви Доналд Куинтин, старши управляващ директор в Lone Star.
За Ксела България

‘’Ксела България’’ е на българския пазар близо четвърт век. Компанията е дъщерно дружество на Xella Baustoffe GmbH, водещ световен производител на строителни материали като варо-силикатни тела за зидария SILKA, блокове от клетъчен бетон YTONG, минерални топлоизолационни плочи Multipor и много други. Приоритетните направления, в които „Ксела“ работи, са енергийната ефективност, опазването на околната среда и създаването на сгради, които осигуряват високо качество на живот.



За Xella
Xella Group е водещ, международно действащ доставчик на строителни материали и свързаните с нея индустрии, с продажби от 1,33 милиарда евро (2016) и над 5,900 служители.
Xella е със седалище в Дуисбург / Германия, притежава 95 завода за производство в 20 държави и търговски организации в повече от 30 страни. На много от пазарите си Xella заема водещи позиции.
Повече информация за Xella Group можете да откриете на интенет сайта: www.xella.com


 

Последвайте канала на

Novini.bg
3453 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
ПО смело

2017.06.13 | 16:58

2
Brawo za едно нагло престъпно малко скромно ненужно сметище край Дебово терористи са ограбили над 47 000 000 от народа.Този ненужен обект рязко вдигна разходите за смет на Свищов,Белене,Никопол,Гулянци,Левски чак до Павликени..
ликвидация на министерства и ведомства трябва

2017.05.28 | 22:43

1
Ето тази XELA за 80 милиона е създала ново производство работни места плаща данъци и печали.Нагли терористи на власт такава смешна сума като 80 000 000 ограбени от народа я немат за нищо..сумата за корупция е едва 37 000 000 ..

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини