Утре - слънце на изток, дъжд и градушки на запад

  • 22 май 2017 21:11

  • 1787
  • 0
Утре - слънце на изток, дъжд и градушки на запад
©

През нощта по-значителна облачност ще има над западната половина от страната. Преди полунощ на отделни места в Северозападна България е възможно да превали краткотраен дъжд. По-късно преваляванията временно ще спрат. Атмосферното налягане ще се повишава. Ще стане малко по-високо от средното за май. 

Утре над източната половина от страната ще е предимно слънчево. Над западната ще се развива значителна купесто-дъждовна облачност, ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. На места валежите ще са интензивни, възможни са и градушки. Максималните температури ще са предимно между 20° и 25°.

Над Черноморието ще е предимно слънчево. Вятърът ще е слаб от североизток. Максимални температури на въздуха: 18°-21°. Температурата на морската вода е 16-17°. Вълнението на морето ще около 2 бала. И над планините в Западна и Центрана България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от северната четвърт. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 17°, на 2000 метра – около 9°.

И в сряда и четвъртък над източната част от страната времето ще е предимно слънчево. Над Западна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни валежи придружени с гръмотевици. Максималните температури ще са предимно между 20° и 25°. В петък валежи ще има и в източните райони, в следобедните часове ще са по-интензивни и значителни по количество, с гръмотевични бури. Дневните температури ще се понижат.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1787 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини