Банка загуби дело срещу Киркоров за €400 000

  • 22 май 2017 18:39

  • 7312
  • 2
Банка загуби дело срещу Киркоров за €400 000
© Булфото (архив)

Руската банка „Церих“ не успя да осъди естрадната звезда с български корени Филип Киркоров за неизплатен дълг към финансовия институт в размер на 25 млн. рубли или близо 400 000 евро, информира ТАСС.

В понеделник Хамовническият съд на Москва излезе с решение от певеца да бъдат изискани само 8000 евро от споменатата сума, предаде Интерфакс, пише "Монитор".

Освен „Церих“, подател на иска е и държавната Агенция по застраховане на спестяванията, уточняват медиите. През 2015 г. певецът изтеглил два кредита на обща сума от 25 млн. рубли и първоначално редовно внасял погасителните си вноски. Когато обаче година по-късно Централната банка отнела лиценза на споменатия финансов институт, Киркоров престанал да изплаща борча си, посочват агенциите. По тази причина банката се обърнала към правораздавателната система да изиска от изпълнителя дължимата сума по съдебен ред. Хамовническият съд обаче установи „пълно изплащане на основния дълг по двата кредита от страна на Киркоров“ и отказа на ищците „изискването на залога по кредита“.

Това далеч не е първото съдебно приключение на певеца с български корени. Буквално преди дни Темида най-накрая постави точка в нашумелия спор между руската естрадна звезда и лидера на групата Space Дидьо Маруани. Френският музикант обвини руския си колега в плагиатство, твърдейки, че Филип е откраднал от него мелодията от композицията „A Symphonic Space Dream“ за песента си „Жестока любов“.

Агенциите уточняват, че Киркоров дори не е писал спорното парче, а негов автор е композиторът Олег Попков. Последният обаче доказа, че Маруани е регистрирал авторски права върху мелодията едва през 2008 г., докато Попков е сторил това още през 2000 г. В края на миналата седмица Московският съд реши делото в полза на Киркоров. Междувременно той се обърна към следствените органи с жалба за изнудване от страна на френския музикант. Руският певец твърди, че Маруани е искал от него 1 млн. долара.

Последвайте канала на

Novini.bg
7312 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
ХХЛ

2017.10.30 | 12:29

2
Какви ли кошници с "плодове" са получили руските съдии, защото нашите ги искат доста пълни,за да отсъдят "правилно" ?.
АХХЛ

2017.10.30 | 12:29

1
Ей, хохол, щом е руско = престъпник, а? Нещо между ушите имаш ли? :) Или да ти го дам:))))))))))))))))

Добави коментар

Водещи новини