Най-добрият приятел на Бърнард Мадоф в затвора е мафиотски бос

  • 22 май 2017 12:45

  • 2669
  • 0
Най-добрият приятел на Бърнард Мадоф в затвора е мафиотски бос
© Gettyimages

Малко след като Бърни Мадоф пристига в затвора, за да започне излежаването на 150-годишната си присъда, мозъкът зад най-голямата измама в историята на финансите получава удар през лицето.

Мадов следи отблизо как се отразява в медиите неговото съдебно дело, като в залата с телевизора в затвора гледа популярното в САЩ предаване “60 минути.” Когато сменя канала, в разрез с неписаните правила в затвора, които му предстои да научи, друг затворник възразява и настоява да се върне предишния канал. Последва сборичкване и шамар по бузата.

Тогава Кармайн Персико младши, босът на престъпната фамилия Коломбо, известен като“Змията,” който също излежава присъда от над 100 години, се намесва.

“Кармайн изпраща свои хора „да си поговорят“ с човека, който нанася удара,” разказва Стив Фишман - журналист, който отразява Мадоф от години. Хората на Персико отправят, по думите на Мадоф, „изключително строго предупреждение“, след което Бърни вече можел да гледа каквото си поиска.

Това е началото на едно красиво приятелство между двама затворници на сериозна възраст (Maдоф е почти на 80, а Персико на 83 г.) които излежават доживотни присъди.

Според Фишман, мафиотът и финансовият изманик са станали “добри другарчета,” като Персико също така се явява и защитник и ментор на бившия неизпълнителен председател на борсовия пазар Nasdaq.

“Кармайн първи поздравява Бърни, когато той пристига в затвора,” казва Фишман. “Кармайн му изпраща джапанки, опитва се да го накара да се чувства у дома си. Бърни не знаел правилата в затвора и това е нещо, с което Кармайн му помага.”

Прочети повече тук:

Последвайте канала на

Novini.bg
2669 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини