Глобиха двойка с 2200 долара заради подвеждащи емотикони

  • 22 май 2017 12:09

  • 6077
  • 2
Глобиха двойка с 2200 долара заради подвеждащи емотикони
© Getty Images

Много хора обичат да използват т.нар. емоджита в чат приложенията. Това са анимираните иконки, които символизират различни емоции. И докато за масовия човек те са забавни, за някои може да се окажат проблем. Съд в Израел глоби двойка с 2200 долара заради подвеждащи емоджита в чат съобщение, информира онлайн изданието TheNextWeb.

Причината е проста: емоджитата в съобщението "предават голям оптимизъм". Те писали на мъж, който отдавал имот под наем чрез реклама в интернет. Заради емоджитата мъжът останал с впечатлението, че двойката иска да наеме имота. Самият текст на съобщението също помогнал за това: "Добро утро. Интересуваме се от апартамента. Просто трябва да обсъдим детайлите. Кога е удобно за вас?"

Хазяйнът Янив Дахан свалил обявата от интернет и започнал преговори. След седмица разговори двойката спряла да му отговаря, след като му обещала, че ще му прати исканията си за промени в апартамента, но така и не го направила. Дахан в крайна сметка намерил други наематели, но подал оплакване срещу двойката за пропуснати ползи, като казал, че емоджитата са го подвели.

"Използваните символи в съобщението включват усмивка, бутилка шампанско, танцуващи фигури и други. Тези икони предават голям оптимизъм. Въпреки че съобщението няма силата на обвързващ договор между двете страни, то е накарало ищеца да постави голяма вяра в желанието на подсъдимите да наемат апартамента му", се казва в решението на съда.

То допълва, че двойката е използвала емоджита и в други съобщения, включително и в последното. "Тези символи предават на отсрещната страна, че всичко е наред, което е подвеждащо, защото към този момент подсъдимите вече са имали колебания в желанието си да наемат апартамента", допълва още съдът. Затова е добре човек да има едно наум, когато добавя емоджита към съобщенията си.
 

Последвайте канала на

Novini.bg
6077 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
До Веско

2017.05.31 | 08:33

2
Веско, ти и без това стоиш по цял ден в интернет, нали от ГЕРБ ти дават по някой лев да ги хвалиш, така че , едва ли е проблем, че си потърсил нещо друго ...... верно , този път безплатно
Веселин Василев

2017.05.26 | 22:22

1
Ей - драскачи - след "емотикони" и "емоджита" поне в скоби слагайте превода - какво значи това.Не ме карайте да се ровя в интернет.

Добави коментар

Водещи новини