Ангелкова: Ще има засилено полицейско присъствие по курортите

  • 22 май 2017 08:41

  • 2216
  • 2
Ангелкова: Ще има засилено полицейско присъствие по курортите
© Булфото (архив)

Зимният туристически сезон бе успешен, каза министърът на туризма Николина АнгелковаНиколина Ангелкова Николина Ангелкова е министър на туризма. Родена е на 30 ноември 1979 г. Възпитаник е на Harvard по БНТ.

"Имаме ръст с 19,1%. Това е увеличение, което сме нямали от четири години. Рекламата на страната ни, като целогодишна дестинация, дава успехи", каза още събеседничката на медията. Тя се спря и върху очакванията за туристическия поток. "За тази година ние сме заложили около 10 процента ръст", посочи още министрът. Според данни на БНТ през 2016 г. България е била посетена от 8,2 млн. туристи. "Ние очакваме нискотарифини авиокомпании най-вече на летищата в Бургас и Варна", каза тя.

Ангелкова също посочи, че се обмисля премахването прекатегоризацията на хотелите и ресторантите. "Няма смисъл хотелиерите и ресторантьорите, които са изрядни, на всеки пет години да подават документи", поясни министърът. Тя посочи, че това ще спести време и пари на собствениците. Ангелкова допълни, че ще бъде засилен контролът и ще бъде създадено звено в министерството на туризма, която ще има право да отнема звезди. "Ние също смятаме да въведем единна категоризация. Има хотели с четири звезди, в тях ресторантите са с две", посочи още министърът.

За предстоящия летен сезон Ангелкова каза, че ще се правят и изненадващи проверки по курортите. Ще има засилено полицейско присъствие по курортите. "Българските полицаи ще бъдат подпомагани от румънски и чешки колеги", каза тя.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
2216 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2017.05.22 | 18:31

2
Големите кадри на Борисов . Ха ха ха

2017.05.22 | 18:29

1
Седесарска красавица.

Добави коментар

Водещи новини