Терористите изпитват нови химически оръжия върху хора

  • 21 май 2017 19:10

  • 6171
  • 3
Терористите изпитват нови химически оръжия върху хора
© Getty Images

Терористите от „Ислямска държава“ използват хора за опити на нови химически оръжия. Силнодействащите вещества могат да се използват за отравяне на храната и водата, предаде РИА Новости, цитирана от Фокус.

Според документи, открити от иракската армия в освободения университет в Мосул, терористите провеждат експерименти с талиев сулфат и със съединения на основата на никотина. И двете вещества се използват при разработката на пестициди и не е трудно да се извлекат.

Химикалите се смятат за „идеалната смъртоносна отрова“, защото трудно се откриват при анализ и действието им не се проявява веднага след поемане. В един от документираните опити 100-килограмов мъж загива след 10 дни употреба на храна и вода с добавена отрова. В документите се сочи, че терористите „притежават вещества в количество, достатъчно да удовлетвори нуждите им“. Възможно е „Ислямска държава“ да ги използва при терористични актове, насочени срещу граждани на западни
 

Последвайте канала на

Novini.bg
6171 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2017.05.29 | 10:26

2
Фашисти и комунисти отдавна са го правили това! Джихадистите са обучавани от КГБ, затова и Путин даде химическо оръжие на Асад, но яде томахавката!

2017.05.29 | 10:26

3
И Садам нямаше химическо оръжие! Даваха му го руснаците-затова и след войната не намериха нищо в Ирак!
Гост+

2017.05.29 | 10:26

1
Какви терористи, нали Асад използва химическо оръжие срещу собствения си народ

Добави коментар

Водещи новини