Министър Димов се срещна с представители на Световната банка

  • 19 май 2017 20:30

  • 3015
  • 2
Министър Димов се срещна с представители на Световната банка
© мосв

Министърът на околната среда и водите Нено ДимовНено ДимовНено Димов е министър на околната среда и водите. На 10 януари 2020 година той подаде оставка, която бе и екип на Министерството на околната среда и водите /МОСВ/ се срещнаха с представители на Световната банка.

Основни теми на срещата бяха сътрудничеството в областта на водите, изменението на климата и качеството на въздуха, съобщиха от пресцентъра на министерството.

Представителите на Световната банка запознаха министъра с напредъка в работата на институцията по разработването на Националната стратегия за адаптация към изменението на климата и плана за действие към нея. Тя трябва да бъде готова през пролетта на следващата година.
От международната институция представиха постигнатите резултати по разработването на Стратегия за финансиране и повишаване на ефективността на предоставяните услуги във ВиК сектора. Споразумението за разработването й е с МРРБ и се финансира по ОП "Околна среда 2014 - 2020 г.".

Министър Димов подчерта значението на международната финансова институция по приоритетните за България въпроси в областта на водите и изменението на климата, посочиха от пресцентъра на МОСВ.

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
3015 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2017.05.21 | 22:51

2
ОФ-ибрикчията на Борисов!

2017.05.21 | 22:51

1
АБЕ ТОЯ ДАЖЕ Е УМЕН ..КАЗА ЧЕ В ЕКОЛОГИЯТА ИМАЛО ПРОБЛЕМИ ...А ТИЯ ПРЕДИ НЕГО КЬОРАВИ И НЕВИДЕЛИ..ЧЕ КОЙ БЕШЕ ПРЕДИ ..А БОКО 2 И СПЕЦИАЛИСТИ..

Добави коментар

Водещи новини