Харесайте facebook страницата ни

Още двама зам.-министри влизат в МЗХГ (снимки)

© Булфото (Архив)

Премиерът Бойко Борисов подписа заповеди за назначаването на Лозана Василева и на Вергиния Кръстева за заместник-министри на земеделието, храните и горите.

Д-р Лозана Василева има дълъг професионален опит в системата на Министерство на земеделието, храните и горите и ДФ „Земеделие“ –Разплащателна агенция (ДФЗ-РА). Защитава докторска степен по аграрна икономика в Университета за национално и световно стопанство (УНСС) и специализира биоземеделие в Университета Южна Бохемия в Чехия. Д-р Василева има поредица от научни публикации на тема „Икономически ефекти от биологичното производство в земеделието”.
В периода 2003 г. - 2004 г. д-р Лозана Василева работи като старши експерт по агростатистика в Областна дирекция „Земеделие и гори” в гр. Пазарджик. От 2004 г. до 2009 г. е счетоводител, а от 2009 г. е директор на Областната дирекция на ДФ „Земеделие” в гр. Пазарджик. С решение на Управителния съвет на ДФ „Земеделие” от 29 август 2014г. д-р Лозана Василева е назначена за изпълнителен директор на ДФ „Земеделие“ – РА. От ноември 2014г. до февруари 2017г. е заместник-изпълнителен директор на ДФ „Земеделие“-Разплащателна агенция. Владее английски и френски език.

Вергиния Кръстева е завършила Университета за национално и световно стопанство, специалност "Публични финанси". Има бакалавърска степен по "Застраховане и осигуряване" от Висше училище по застраховане и финанси, София. В периода 2010-2014 г. е експерт и главен експерт в сектор "Методология", отдел "Директни плащания на площ" в Държавен фонд „Земеделие“. От декември 2014г. до януари 2016г. е вр.и.д. началник отдел „Методология“, дирекция „Директни плащания“ в ДФЗ. От януари 2016г. до май 2017г. е началник отдел "Методология", дирекция "Директни плащания" в ДФЗ- Разплащателна агенция.
 

Коментари
Коментари (3)
Коментирай
(гост)
30.05.2017 | 22:55

Банкянският глиган наду администрацията до максимум, назначава празноглави мажоретки, мамата му седесарска.

Рейтинг:
 
0
(гост)
30.05.2017 | 22:56

Смятайте от какви боклуци ще зависят субсидиите и проектите на земеделците...

Рейтинг:
 
0
Бойко е металист (гост)
30.05.2017 | 22:56

Боже пази България ...Бойко ти си сляп и кьорав май ..нама да ти стигнат и 23 правителства ...Много си тъп майка..!!!То човек си слага обеци на ухото от тъпотии ама ти стана на металист брат .. Какви са тези компрометирании чуми за които си се подписал...Явно не знаешшш

Рейтинг:
 
0
 
Добави Коментар