Харесайте facebook страницата ни

Д-р Стаменов: Управляващите осъзнаха нуждата на семействата, които искат деца

© бТВ

Отпускането на четвърта безплатна процедура за ин витро е огромен успех, това показва една осъзната необходимост у нашите управляващи. България е на прага на страхотна демографска катастрофа. Това каза д-р Георги Стаменов, акушер-гинеколог.

Той обясни, че ин витрото не е просто подарък, а отговорност и е път, който трябва да бъде извървян. Според него възможността за четвърта безплатна ин витро процедура ще даде възможност не просто за първо бебе, но и ще е от полза на онези, които вече имат едно дете и искат да имат второ. Д-р Стаменов подчерта, че броят на семействата с репродуктивни проблеми е изключително голям. По думите му много често още при първа процедура се установява, че някоя жена и мъж не могат да имат дете. Посъветва хората да не се отказват и освен ин витро да търсят и други начини, за да сбъднат мечтата си.

Пред бТВ д-р Стаменов обясни, че ще се следи сериозно и за злоупотреби. Посочи, че НЗОК ще финансира само до 4 процедури ин витро и така няма да може някой недобросъвествен лекар да се възползва от средствата, отпуснати от правителството за този вид зачеване.

В сряда премиерът Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република ... към профила обяви, че решението на кабинета е в изпълнение на предизборните обещания на ГЕРБ. Той дори го обяви като "безлимитно финансиране". Борисов каза, че за допълнителните средства за ин витро процедури са направени изменения в Държавния бюджет.

Коментари
Коментари (3)
Коментирай
Веселин Василев (гост)
19.05.2017 | 19:44

Ей -котьо - тава е стара истина - не си открил Америка.

Рейтинг:
 
0
(гост)
19.05.2017 | 19:43

Дреме му на уйя на Боко ! Идиоти , крадци , престъпници и Българомразци ни управляват ! Народът мре , а тия си пълнят гушите ! ДОЛУ

Рейтинг:
 
1
Д-р Ефремов (гост)
20.05.2017 | 12:05

Безплодието стана напаст, заради криминалните, непрофесионално извършени аборти на малолетни момичета, произхождащи от семейства с ниска обща култура. Сега обществото плаща дан на лошата си сексуална култура и червената поквара, придобита през комунистическото робство!

Рейтинг:
 
4
 
Добави Коментар