Д-р Стаменов: Управляващите осъзнаха нуждата на семействата, които искат деца

  • 19 май 2017 18:00

  • 11477
  • 3
Д-р Стаменов: Управляващите осъзнаха нуждата на семействата, които искат деца
© бТВ

Отпускането на четвърта безплатна процедура за ин витро е огромен успех, това показва една осъзната необходимост у нашите управляващи. България е на прага на страхотна демографска катастрофа. Това каза д-р Георги Стаменов, акушер-гинеколог.

Той обясни, че ин витрото не е просто подарък, а отговорност и е път, който трябва да бъде извървян. Според него възможността за четвърта безплатна ин витро процедура ще даде възможност не просто за първо бебе, но и ще е от полза на онези, които вече имат едно дете и искат да имат второ. Д-р Стаменов подчерта, че броят на семействата с репродуктивни проблеми е изключително голям. По думите му много често още при първа процедура се установява, че някоя жена и мъж не могат да имат дете. Посъветва хората да не се отказват и освен ин витро да търсят и други начини, за да сбъднат мечтата си.

Пред бТВ д-р Стаменов обясни, че ще се следи сериозно и за злоупотреби. Посочи, че НЗОК ще финансира само до 4 процедури ин витро и така няма да може някой недобросъвествен лекар да се възползва от средствата, отпуснати от правителството за този вид зачеване.

В сряда премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г обяви, че решението на кабинета е в изпълнение на предизборните обещания на ГЕРБ. Той дори го обяви като "безлимитно финансиране". Борисов каза, че за допълнителните средства за ин витро процедури са направени изменения в Държавния бюджет.

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
11477 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Д-р Ефремов

2017.05.20 | 12:05

3
Безплодието стана напаст, заради криминалните, непрофесионално извършени аборти на малолетни момичета, произхождащи от семейства с ниска обща култура. Сега обществото плаща дан на лошата си сексуална култура и червената поквара, придобита през комунистическото робство!
Веселин Василев

2017.05.19 | 19:44

2
Ей -котьо - тава е стара истина - не си открил Америка.

2017.05.19 | 19:43

1
Дреме му на уйя на Боко ! Идиоти , крадци , престъпници и Българомразци ни управляват ! Народът мре , а тия си пълнят гушите ! ДОЛУ

Добави коментар

Водещи новини