Харесайте facebook страницата ни

Екатерина Захариева разпредели ресорите на заместниците си

Със заповед на заместник министър-председателя по правосъдната реформа и министър на външните работи Екатерина Захариева са разпределени ресорите на четиримата заместник-министри на външните работи.

Заместник-министър Емилия Кралева ще наблюдава и контролира дейността на генерална дирекция „Политически въпроси“ и генерална дирекция „Европейски въпроси“, както и на дирекциите „Политики и институции на Европейския съюз“, „Обща външна политика и политика за сигурност на ЕС“, „Югоизточна Европа“ и „Политика за сигурност“.

В ресора на заместник- министър Юрий Щерк са включени генералните дирекции „Глобални въпроси“ и „Двустранни отношения“. Той ще контролира работата и на дирекциите „ООН и сътрудничество за развитие“, „Права на човека“, „Източна Европа и Централна Азия“, „Международно право и право на ЕС“.

Дирекциите „Двустранно европейско сътрудничество“, „Външноикономически отношения“ и „Близък Изток и Африка“ са част от ресора на заместник-министър Тодор Стоянов. Освен тях, той ще наблюдава и контролира работата и на дирекция „Консулски отношения“.

Заместник-министър Георг Георгиев ще бъде отговорен за дирекциите „Америка“, „Азия, Австралия и Океания“ и „Ситуационен център“. В неговия ресор са разпределени още Дипломатическият институт и Държавният културен институт.
 

Коментари
Коментари (2)
Коментирай
стам (гост)
21.05.2017 | 10:33

Браво! Отлично! Така се работи!

Рейтинг:
 
0
(гост)
23.05.2017 | 16:39

Не ставаш нито заместниците ти .

Рейтинг:
 
1
 
Добави Коментар