Пуснаха на свобода пловдивските професори, искали подкуп от студентите си

  • 19 май 2017 14:07

  • 9977
  • 3
Пуснаха на свобода пловдивските професори, искали подкуп от студентите си
©

Двамата професори от Университета по хранителни технологии в Пловдив, които бяха задържани заради искане на подкуп, бяха пуснати под гаранция от 5000 лв.

В началото на седмицата проф. Симеон Василев и проф. Николай Банков бяха задържани за 72 часа, след като поискали от студенти 300 лв., за да ги „пуснат” на изпита. Прокуратурата поиска съдът да отстрани от работа двамата преподаватели.

Следващото заседание по делото срещу тях е насрочено за понеделник. Тогава Окръжният съд ще разгледа искането на прокуратурата за отстраняване от длъжност на проф. Симеон Василев от заеманата от него длъжност – преподавател в Университет по хранителни технологии – Пловдив до отпадане на нуждата от тази мярка. Срещу обвиняемия проф. Василев е предявено обвинение за престъпление по чл. 301 ал.1 вр. чл. 20 ал.2 вр. ал.1 от НК за това, че в периода от 11 - 15 май е поискал дар – парична сума от 600 лв., който не му се полага, за да извърши действие по служба – да постави положителни оценки върху изпитните работи на студент и да отбележи същите в студентската му книжка, с което да удостовери успешно положени изпити на лицето по учебните предмети „Механика - втора част“ и „Съпротивление на материалите“, без да са проведени такива. Същият ден Окръжен съд – Пловдив ще разгледа постъпило искане от Окръжна прокуратура Пловдив за отстраняването на другия обвиняем проф. Николай Банков. Обвиненията срещу него са същите като на колегата му. 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
9977 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2017.05.22 | 13:43

3
Кога ще погледнат и в ШУ какви работи се въртят с турско говорящите от делиормана. Те не могат да четат и пишат на български, но си вземат изпитите...
.

2017.05.22 | 02:41

2
дърти мискини! в университетите е пълно с такива рекетьори и перверзници.
Ввв

2017.05.22 | 02:41

1
Алооо,вие хубаво ги пускате,но сега ги лишете от права да преподават тези двамата педали и да ходят да метат улиците,нещастници!

Добави коментар

Водещи новини