Захариева: Европредседателството е много силен момент за страната ни

  • 18 май 2017 18:28

  • 2664
  • 5
Захариева: Европредседателството е много силен момент за страната ни
©

Имах много срещи в Брюксел. Не бих казала, че има напрежение към участието на Обединени патриоти в управлението. Много лидери поздравиха премиера Борисов за поредната му победа и му пожелаха успех. Те виждат убеденост, че това е гаранция за предвидимост, стабилност и партньорство със страната ни. Това каза външният министър Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на в предаването "Още от деня" на БНТ.

Министър Захариева коментира последните скандали с представители на патриотите. „Неприемливи са такива поздрави. Има държави, които са доста чувствителни, българското общество - също. Ние се гордеем с факта, че сме страната, която е спасила своите евреи. Аз съм убедена, че почитта и благодарността, която има към българския народ, ще се запази. Убедена съм, че след бързата реакция на премиера няма да се стигне до влошаване на отношенията ни с други държави. Трябва да внимаваме какви хора предлагаме, защото обществото е чувствително. Имаше реакция на еврейските организации в България. Надявам се тези случаи да не окажат влияние върху нашите отношения“, посочи външният министър.

„Ние сме равнопоставени в Европа и това трябва да е отправната точка на всеки министър и такова да е самочувствието ни“, подчерта Захариева. „Натрупва се самочувствие и имаме опит в процедури, в които България е водеща“. Тя даде пример в създаването на европейска прокуратура, бореща се с измамите на европейско ниво. Това е политика, която е изключително значима. Друг пример е по директивата за тероризма. Не е вярно, че нямаме самочувствие. Миграционната политика – също е точка, по която имахме водеща роля. Много активно участваме в работните групи и предлагаме решения, разкри тя. „ЕС не е само, за да получаваш европейски фондове. Това е съюз на солидарност и споделена отговорност. Когато е трудно също трябва да останем заедно“, подчерта Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на.

На въпрос за предстоящото европредседателство и кое е най-голямото предизвикателство пред страната ни, министър Захариева каза: „Това е много силен момент за страната ни. Председателстващият съвета има възможност да постигне напредък по въпросите, които са важни за България. Друго важно е, че България има възможност да посочи приоритети, които са значими за нас. Убедена съм, че ще се справим с председателството, въпреки, че има много организационна работа. Важно е да имаме самочувствие и да сме добре подготвени“, завърши тя

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2664 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2017.05.20 | 17:38

5
Дрън дрън !!!! Изхарчете милиони левове за една глупост от която България няма да има никаква полза .

2017.05.20 | 17:37

4
БОКЛУК !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
kolyo, balgarski razuznavatelni slujbi

2017.05.19 | 18:45

3
umrqla koza, evropa se razpada... kade si tragnala

2017.05.19 | 18:45

2
нема лошо да се фърчи в облаците , но реалноста в българия е друга , така че не е зле да си свали розовите очила

2017.05.19 | 18:45

1
Само глупости дърдори тая.Бих и хвърлил един силен сексуален момент.Ще остане доволна

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини