Мотористите от "София райдърс" започват борба за ограничаване на инцидентите с мотори

  • 18 май 2017 14:38

  • 5402
  • 4
Мотористите от "София райдърс" започват борба за ограничаване на инцидентите с мотори
© Булфото (архив)

Мотористите от  "София райдърс" започват борба за ограничаване на инцидентите с мотористи, съобщават от организацията.

Утре сутринта те ще се съберат пред Съдебната палата в столицата, за да почетат паметта и подкрепят близките на Боян Митев, който загина миналата година вследствие на извършена непозволена маневра - обратен завой, на бул. "Симеоновско шосе" в София. Утре ще е първото дело по случая.

От "София райдърс" припомнят, че след трагичния инцидент десетки мотористи са се събрали на мястото на инцидента в знак на протест срещу липсата на адекватна толерантност на пътя и спазване на правилата от някои участници в движението. Според тяхна статистика през 2016 г. в групата са подадени над 30 сигнала за блъснати мотористи при извършване на неправилен обратен завой, като най-често това са таксиметрови автомобили и служебни лекотоварни автомобили.

Тече и подписка за обезопасяване на бул. "Симеоновско шосе" в София с подходящи прегради, ограничаващи възможността за извършване на непозволени маневри - обратен завой. До момента са събрани над 2000 подписа на мотоциклетисти и граждани, като броят на съпричастните продължава да расте всеки ден, отбелязват от клуба.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
5402 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Луканов

2017.05.19 | 12:21

4
До убийците от коментари 1 и 2. Във статията става въпрос за следното: мотористите ще се съберат и подкрепят близките на убитото от наглия бакшиш момче. Защото простото бакшишко копеле е направил непозволена маневра пресичайки двойната непрекъсната линия на пътната маркир
Луканов

2017.05.19 | 09:56

1
... маркировка.
моторите вън от населените места

2017.05.19 | 10:01

3
тия самоубийци все некой друг им крив, а иначе карат като за последно и от горе на всичко и нагли. Полицията трябва да вземе мерки и по-специално кметовете след 10 ч вечерта никакви мотори и децибели по-големи от излитащ изтребител щото пропищя народа от тея комплексари, позн
fdfd

2017.05.19 | 10:01

2
Звучи ми като: Ние ще си караме както искаме а вие ни пазете задниците!Много малоуници карат и мотори! Задни гуми,несъобразена скорост, връкане на задницата, с две думи самоубийци!

Добави коментар

Водещи новини