"Воля" поиска Валери Симеонов да се оттегли от правителството (видео)

  • 18 май 2017 11:40

  • 11649
  • 9
"Воля" поиска Валери Симеонов да се оттегли от правителството (видео)
© Булфото (архив)

"Воля" поиска Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16 /Обединени патриоти/ да се оттегли от изпълнителната власт заради изказванията му около скандала с нацистки снимки на зам.-министъра на регионалното развитие Павел Тенев, който заради това подаде оставка.

Политическият съвет на партията и ПГ в рамките на деня ще обсъди възможността да бъде поискана оставката на Симеонов, каза пред журналисти в Народното събрание Стефан Августинов, член на ръководството на политическата сила. Лидерът на "Воля" Веселин Марешки уточни, че те самите няма директно да поискат оставката на Симеонов. Според тях вицепремиерът сам трябва да се оттегли от поста или да бъде освободен от премиера Борисов. Шеги с тези неща не бива да се правят, това е лична отговорност, подчерта той.

"За нас е недопустимо, спомняте си, че германският президент преди години си подаде заради едни съмнения оставката, други в Европа я подават за една изпусната думичка, а в България да стоим и да се "бутаме" в гърдите, че сме си правили еди какви си снимки в Бухенвалд", коментира Августинов. Той припомни, че те не са подкрепили коалиционното правителство ГЕРБ-Патриоти и начина, по който е избрано, както и представителите в него на националистите, а необходимостта страната ни да има стабилен кабинет. Подкрепяме и това, че тази държава трябва да се измъкне и правителството да започне да работи в полза на хората, добави той. По думите на Стефан Августинов "Воля" има достатъчно подготвени кадри за управлението, но в момента подобен разговор нямало. Марешки потвърди, че ПГ ще подкрепя добрите законопроекти на мнозинството.

Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16 няма място в правителството, коментира пък депутатът от "БСП за България" Александър Симов. Той посочи, че Симеонов трябва да бъде отстранен от кабинета, както и всеки човек, който си позволи да си направи шега с жертвите на нацизма. По думите му именно тези жертви са в основата на съвременна Европа. Сега човек, който може да каже, че знам ли какви майтапчийски снимки си е направил, няма място в тази власт, коментира Симов и добави, че не може да си представи как Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16 ще посреща нашите европейски партньори по време на българското председателство на ЕС.

Според Александър Симов в случая трябва да се понесе персонална отговорност. По думите му факт е, че Симеонов се е опитал да оправдае своя кадър със снимките с вдигнатата в хитлеристки поздрав ръка. За мен Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16 вместо да се опитва да съди, да се оправдава, да пише оставка, да си отива на село, както той сам казва, коментира Александър Симов. Той посочи, че в момента говори от свое име, а БСП ще се събере да вземе официално решение по случая.

Последвайте канала на

БТА
11649 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар
monstakilla

2017.05.19 | 09:38

8
Valeri kurvata na koito v Buhenwald mu e smeshno.4uvstvoto mu za humor e kato nego samia-grozno i drebnavo.
хххааахххх

2017.05.19 | 09:38

9
валери иба бойко курвата
hiram abif

2017.05.19 | 09:38

6
Марешки докажи ,4е си горд и смел варненлия.покажете воля.Симеонов да си ходи.

2017.05.19 | 09:38

7
За каква гордост ми говориш абифчо?
валери

2017.05.19 | 09:37

5
Тоя пък с каква наглост се изказва , като че ли има право на мнение !
PIPI

2017.05.19 | 09:37

3
ще поиската ли да си подаде оставката и депутата от ГЕРБ ДИМИТЪР ГАМИШЕВ влезнал през задния вход ,последния момент заради следствието което тече за убииство на възрастен човек ??????
гоги

2017.05.19 | 09:37

4
Цацаров да поиска имунитета му !!!

2017.05.19 | 09:37

2
курвата магарешки да се научи да говори български език дърт педераст

2017.05.19 | 09:37

1
курвата магарешки да се научи да говори български език дърт педераст долен крадлив

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини