Цветанов: Президентът ще бъде задължен да направи районирането за мажоритарния вот

  • 17 май 2017 17:18

  • 6280
  • 8
Цветанов: Президентът ще бъде задължен да направи районирането за мажоритарния вот
©

Професионалните качества на зам.-министърът на регионалното министерство са изключително добри. Оставката му е морален акт. Затова смятам, че темата е приключила. Това каза зам.-председателят на ГЕРБ и бивш вътрешен министър Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа в предаването "Лице в лице" по БТВ.

Той добави, че БСП, които настояваха за тази оставка, при подобни ситуации развиват своите кадри, а не ги освобождават. Той даде за пример гафа на Крум Зарков дни преди изборите.

„Всеки, който влиза в политиката и става публична личност трябва да знае, че всяка негова снимка може да се използва в негов ущърб, дори да е стара“, коментира Цветанов.

По повод намерението да се приеме мажоритарна избирателна система и заявката на ДПС да подкрепят предложението, Цветанов каза: "По този начин ще се зачете волята на 2,5 млн. българи". Той приветства това намерение. Според него районирането трябва да се направи от президента, който е равно отдалечен от всички политически сили. По думите му дори да не иска да го направи, в една парламентарна република това може да се постигне със закон. "Аз съм убеден, че каквото и да реши парламентът това няма да е препъни камък в коалицията и управлението ще бъде стабилно", категоричен бе Цветанов. Думите му са по повод опасенията, че Обединени патриоти са срещу това намерение на ГЕРБ и приемането му би било трус в отношенията им.

По повод оттеглената подкрепа на ГЕРБ на Закона за земеделските земи, зам.-председателят на ГЕРБ заяви: „Нямаше достатъчно добро разясняване на законодателствата промяна, която трябваше да настъпи“, призна политикът. Цветанов припомни, че до 2011 г. процедурата е била безсрочна. „През 2011 г., когато ГЕРБ вече управляваше искахме да внесем ясни норми и процедури. Въпреки това се видя, че в голяма част от тези земи няма инвеститорски интерес и не бяха реализирани. Ние никога не сме искали да се удължава този срок, са сме се придържали към нормите, които се приемат от НС да са равни за всички“, подчерта Цветанов. Той увери, че тази норма няма да доведе до застрояване на общините, тъй като териториите не го позволяват. „Не си струва цялата тази енергия, която имаме да се разпилява в подобни неверни внушения, затова преценихме, че е по-добре да оттеглим подкрепата си. Така постъпиха и партньорите ни“.

„Много са тези, които искат да се провали това управление, но то започна стабилно и работи добре“, отбеляза Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа.

„С днешното постановление за ин витро процедурите показахме, че изпълняваме програмата си. Това е един изключително сериозен ангажимент на правителството. Има диалог и със социалното министерство за децата с увреждания. Държавата може да направи реални политики, когато има икономическа стабилност и ръст. По тази причина някои политически сили се опитват да ни отклонят от този път, но няма да успеят“, уверен е Цветанов.

Зам.-председателят на ГЕРБ добави, че държавата отделяше по 12 милиона лева за ин витро процедурите през последните две години. „Това е една от стъпките за преодоляване на демографската криза“.

По думите му все още не е заработил консултативният съвет между политическите формации в коалицията. „Това предстои, за да се работи в съответните срокове и да се стиковат нещата много по-добре. В момента се окомплектоват политическите кабинети. Кадровите промени, които се правят в последните 10 дни са съгласувани. Имаме коректни отношения с партньорите си“, увери Цветанов.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
6280 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
hiram abif

2017.06.13 | 19:34

8
Великия везир на БОКОЛАНДИЯ

2017.06.13 | 19:34

7
МРЪСНИК !!!!!!!

2017.06.13 | 19:34

6
Тъп,прост,агресиве павиан!
Г Р О Б БОЯДИСАНИ МУТРЕНСКИ БОКЛУЦИ...............

2017.06.13 | 19:34

4
Г Р О Б БОЯДИСАНИ МУТРЕНСКИ БОКЛУЦИ...............
Lyubo Angelov член на ПП АТАКА - Бургас

2017.06.13 | 19:34

5
От кой затвор пишеш? И кой те тикна там, Цецо или Бойко??? :)))
Lyubo Angelov член на ПП АТАКА - Бургас

2017.06.13 | 19:34

3
Благодаря на Цветанов, че хвана и тикна в затвора Пешо Сумиста точно когато го гласяха за младежкото БСП! :)))
Луи дьо Фюнес

2017.06.13 | 19:34

2
Ако Президентът не изпълни заповедта на ГЕРБ за районирането, ще останат ли членове на ръководната ПАРТИЯ,да ни ръководят още 1300 години?
Хахаха

2017.06.13 | 19:34

1
Как точно ще го задължат герберастите и най вече ..цецо умния, дето може да чете, понеже носи папка, но не може да пише, защото е учил граматика само до 4 клас.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини