С ковчег и черни балони протестираха родители на деца с увреждания (снимки)

  • 17 май 2017 14:38

  • 4846
  • 2
С ковчег и черни балони протестираха родители на деца с увреждания (снимки)
© Булфото

Стотици родители на деца с увреждания поискаха за пореден път от държавата по-добра грижа и след навършване на пълнолетие на децата им. Освен това те настояха за регистър на хората с увреждания по заболявания, както и бюджет за всеки човек според нуждите му.

Протестиращите хора в неравностойно положение и близките им обградиха Народното събрание, а после минаха по жълтите павета, за да стигнат до сградата на правителството.

Освен черни балони, хората носеха ковчег с цифрата 18 - възрастта, след която детето с увреждане става пълнолетен човек, а държавата започва да му отпуска пенсия, вместо семейна помощ.

При протестиращите излезе социалният министър Бисер ПетковБисер ПетковБисер Петков е министър на труда и социалната политика в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. , за да чуе конкретните им искания. Той обеща да се запознае с проблемите и исканията на протестиращите и ги покани на среща през следващата седмица. "Ще изпълня поетите ангажименти", обеща той.

По-рано министър Петков съобщи, че част от исканията на майките вече са изпълнени - като диференцираната семейна помощ. Той увери, че ще се обсъди искането за закон за личната помощ.

"Трябва внимателно да се обсъди доколко е възможно да се финансира цялата лична помощ, за която лицата претендират", посочи министър Петков.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
4846 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
monstakilla

2017.05.22 | 17:00

2
това е БОКОЛАНДИЯ

2017.05.17 | 18:51

1
За тъпото си председателство на ЕС имате 20 милиона лева да дадете от което България едва ли ще има някаква полза .

Добави коментар

Водещи новини