Румен Порожанов разговаря с протестиращи собственици на земи

  • 17 май 2017 14:02

  • 2026
  • 1
Румен Порожанов разговаря с протестиращи собственици на земи
©

Министърът на земеделието, храните и горите Румен ПорожановРумен ПорожановРумен Порожанов е бивш министър на земеделието, храните и горите. Роден е на 17 август 1964 г. в се срещна с протестиращи собственици на земеделски земи, които се бяха събрали пред Министерски съвет. Това съобщиха от пресцентъра на Министерство на земеделието, храните и горите.

Хората настояват за удължаване на сроковете по Закона за опазване на земеделските земи, в който да важи вече дадено променено предназначение на имота за неземеделски цели. Има около 14 000 такива случаи и то на дребни земеделски стопани и за малки парцели, инвестирали сме вече пари, които ще ги загубим, ако срокът не се удължи, казаха от национална асоциация „Българско Черноморие“. Във вторник обаче срещу промените в закона протестираха представители на екологични организации, които се опасяват, че той ще позволи да се застрои още Черноморието. ГЕРБ днес оттегли подкрепата си за новите текстове и законът няма да бъде внесен за гласуване в пленарна зала в парламента в четвъртък.

Министър Порожанов обясни на протестиращите, че ще се проведе обществена дискусия по въпроса, за да се намери балансирано решение, което да отговаря на обществения интерес.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2026 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2017.05.17 | 22:13

1
мръсни ченгеджийски номера - за да си наложат интересите в бетонирано черноморие

Добави коментар

Водещи новини