Мониторингът от Брюксел трябвало да падне 2 години след приемането ни в ЕС

  • 17 май 2017 12:12

  • 2529
  • 2
Мониторингът от Брюксел трябвало да падне 2 години след приемането ни в ЕС
© Фейсбук

Имаме Механизъм за сътрудничество и оценка, като при приемането ни в ЕС очакванията бяха той да приключи максимум за 2 години, но той продължава вече 10. Това заяви вицепремиерът и външен министър Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на. Тя присъства на сесията на Френския национален институт за изследване на правосъдието и сигурността.

"В последния доклад към нас има 17 препоръки, които са ясни. Правителството работи, за да изпълни най-скоро тези, които се отнасят до изпълнителната власт. Готови сме с изменения на Наказателно-процесуалния кодекс - за ускоряване и деформализиране на процеса. Предвиждаме и създаването на единен антикорупционен орган. Ще въведем и гражданска конфискация при несъответствие между доходи и имущество на хора от високите етажи", обясни Захариева.

Според нея миналата година са се направили добри промени в Закона за съдебната власт, които гарантират безпристрастност на системата. Захариева обаче отчете, че въпреки това в обществото продължава да има ниско доверие към съдебната власт. В Софийския университет тя съобщи, че правителството е осигурило средства за въвеждането на електронното правосъдие.

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
2529 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Ввв

2017.05.17 | 18:18

2
Ами боклуци долни продажни,запитайте се защо са 10,а не 2бре?!Може би защото бай хуй не може да се накраде?????
bivsh atakist

2017.05.17 | 18:18

1
защото живеем в БОКОЛАНДИЯ

Добави коментар

Водещи новини