Психолог: Учителите трябва да имат много сериозна психологическа подготовка, а не само педагогическа

  • 17 май 2017 07:50

  • 6042
  • 2
Психолог: Учителите трябва да имат много сериозна психологическа подготовка, а не само педагогическа
©

Всчики в училището - и родителите, и децата, и учителите не приемат удара и са настръхнали. Не мога да коментирам действията на директорката. Там ще има проверка и комптентните органи ще дадат своята оценка.

Това каза в студиото на БТВ кризисният психолог Младен Владимиров, който коментира поредния случай на насилие в 38 ОУ в София. Конфликтът е възникнал в интернет пространствотото и е прехвърлен в реалността. Вчера разговарях с петокласниците. Те вече са преодолели шока. В началото са били притеснени и са се страхували. Сега вече са спокойни. Училищните власти и родителите ще вземат решение какво ще се случи с момчето, което е нанесло побоя. Ние възрастните не сме направили нещо, за да се стигне до това насилие. Трябва да разделяме насилника от жертвата. Отстраняването на насилника ще има ефект в първите дни. После с него трябва да се работи, за да знае той, че това е нередно. Разговарял съм само с петокласника. Той също разбира, че не е постъпил правно с коментара си под снимката. Крайно време е да се обърне внимание на психологическата подготовка на учителите, а не само на педагогическата, категоричен беше владимиров.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
6042 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2017.05.19 | 19:21

2
МАЙМУНИ ГЛУПОСТИ ГОВОРЯТ
оня с коня

2017.05.19 | 19:21

1
Родителите са оставили децата си да ги възпитава улицата. Не се занимават с тях. Децата им са се превърнали в хулигани . Върви го оправяй такъв в училище.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини