Прокуратурата обвини бивш футболист в уреждане на мач

  • 16 май 2017 15:36

  • 3821
  • 0
Прокуратурата обвини бивш футболист в уреждане на мач
© Getty Images/Guliver (архив)

Районна прокуратура - Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо Иван С. /на 25 г./, за това, че като извършител в съучастие с неустановено лице - като подбудител, през октомври 2016 г., е предложил облага на други лица, за да повлияят на развитието на футболна среща. Това е първият обвинителен акт по този текст от Наказателния кодекс, който Районна прокуратура - Пловдив внася за разглеждане в Районен съд - Пловдив, уточниха от пресцентъра на прокуратурата. Обвиняемият е бивш футболист.

В началото на месец октомври 2016 г. Иван С. разговарял по телефона с непознато за него лице, което поискало среща, за да говорят за футбол. На срещата дошли двама непознати, които искали Иван С. да намери футболисти от юношеския отбор на ПФК "Локомотив" - Пловдив, участници в предстоящия мач с ПОФК "Ботев" - Враца, които да се съгласят срещу 1000 евро да бъде манипулиран резултатът от футболната среща. За "услугата" непознатите обещали на обвиняемия Иван С. да получи "възнаграждение, от което ще остане доволен".

Обвиняемият Иван С. разговарял с трима футболисти от отбора, които категорично отказали да участват в манипулирането на футболната среща и съобщили на своя треньор. По-късно е била уведомена полицията.

Предстои Районен съд-Пловдив да насрочи заседание по делото.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3821 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини