Изложба за наборната служба представя Военноисторическия музей

  • 16 май 2017 12:13

  • 3044
  • 0
Изложба за наборната служба представя Военноисторическия музей
© Булфото (архив)

Изложба "Дълг по задължение: история и гледни точки" представя Националния военноисторически музей /НВИМ/, съобщиха от музея.

Тя ще бъде открита на 19 май от 16.30 ч. по повод Международния ден на музеите и Европейската инициатива Нощ на музеите, отбелязването на които тази година е под наслов Музеите и оспорваните истории: да кажем в музеите неизразимото. Изложбата представя историята на наборната служба в България от 1878 г. до 2007 г. С богатство от фотографски и видео материал, част от който е предоставен от Българската национална филмотека и Военния телевизионен канал, униформи и снаряжение, типични за войниците в различните периоди, тя показва характерните за казармения живот обучения, учения и ритуали.

В звук и картина посетителите ще имат възможност да проследят разгорещените дебати "за" и "против" наборната служба и да изградят свое собствено мнение на базата на историческия прочит на темата. С вход свободен изложбата ще може да бъде разгледана още на следващия ден - 20 май, в Нощта на музеите, когато музеят ще работи безплатно за своите посетители от 18.00 до 24.00 часа. Тогава ще може да се разгледа и постоянната хронологична и външната експозиция на музея. От 18.00 ч. ще има концерт на Представителния оркестър на Сухопътните войски. Програмата за вечерта включва още "Скритото послание на музея" - инсталация от типа "оптична илюзия", и лятно кино.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
3044 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини