Печатницата на БНБ вече ще печата и евро (снимка)

  • 15 май 2017 21:22

  • 2770
  • 1
Печатницата на БНБ вече ще печата и евро (снимка)
© Gettyimages

Съвместното дружество „Обертюр Фидюсиер“ АД – София, с акционери Печатницата на БНБ и Oberthur Fiduciaire SAS – Франция, получи акредитация от Европейската централна банка за отпечатване на евро банкноти, съобщиха от БНБ.

Акредитацията дава право на съвместното дружество да участва в търгове, провеждани от централните банки на страните от еврозоната, за производство на евро банкноти.

Съвместното дружество е създадено през ноември 2013 г. и за краткия период оттогава успя успешно да премине трите компонента на акредитация от Европейската централна банка: за сигурност, технологичен капацитет, и условия на труд и опазване на околната среда. За този период броят на работещите в дружеството се увеличи от 57 на 225 и се състои изцяло от български ръководен персонал, специалисти и работници. Обемът на произведените банкноти за международния пазар за същия период нарасна от 60 милиона на 1 милиард, посочват от БНБ. Дружеството е включено в списъка на големите данъкоплатци в страната.

Новината съобщи и премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г във "Фейсбук":

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2770 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2018.01.04 | 13:07

1
ЛЕКО -ПОЛЕКО БОКО НИ ВКАРВА ЕЗИКА СИ В ГЪЗА НИ ГЛАДНИЯ..ПЪРВО ЩЕ ПЕЧАТА ,ПОСЛЕ ЩЕ НИ ДАВА ЗАПЛАТАТА В ЕВРО ,АМА НАПОЛОВИНА И НАКРАЯ ЦЕНИТЕ НА СТОКИТЕ ДВА ПЪТИ ПО -ВИСОКИ ...ЧЕСТИТО БЪЛГАРИ ГЛУПАЦИ..ДА ВИ Е ЧЕСТИТ МАФИОТА БОКО..

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини