Сблъсък между третокласници завърши в болница

  • 15 май 2017 19:53

  • 16044
  • 5
Сблъсък между третокласници завърши в болница
© Gettyimages

Сблъсък между деца в столичното 30 СУ „Братя Миладинови“ завърши с престой в болница за третокласник. Детето е било блъснато в час по физическо от съученик и впоследствие влиза в болница за изследвания със съмнение за комоцио.

„Той е паднал, ударил си е главата, лежал е известно време, дори е загубил за няколко секунди съзнание от стреса, а не от падането, както ми обясниха лекарите“, разказа майката му Светлана Ненова пред БТВ. Тя добави, че момчето е започнало да заеква, прекалено трудно си спомня думи.

Ненова разбрала за случилото се не от училищното ръководство, както изискват правилата, а от разказите на други деца. „Нито една от инструкциите не беше спазена. Информирана е помощник-директорката, за да се знае, че нещо се е случило по време на нейното дежурство. В същото време обаче аз не съм информирана. Оставено е на учителите да преценяват субективно състоянието на дадено дете. За пореден път не е имало медицинско лице в училището“, каза Светлана.

Нора Павлова, която е родител на друг третокласник в същото училище, разказа, че класът е добър, но има един проблемен ученик и нейното дете е имало инцидент с него. „Били са четири деца, играли са на дърпане с въже. Вследствие на което той ги събаря и четирима, връзва въже около врата и започва да дърпа, да души“.

Педагогическият съветник работи с детето, проявило агресия, а след последния инцидент родителите му са извикани да подпишат протокол, че започват семейна терапия.

От Инспектората по образованието проверят случая.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
16044 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2017.05.18 | 02:56

3
Абе и ние се млатехме на тази възраст, нито тогава, нито по-късно не сме проявявали животинска жестокост един спрямо друг. На днешно време нещата се изродиха :(

2017.05.18 | 02:56

5
Абе пак не спазват закона за закрила на детето.В него пише че не може да оставиш деца под 12години без надзор.В поредния случай учителя пак го хванала липсата.
kolxo

2017.05.18 | 02:56

4
Всъщност именно ние (аз съм пораснал през '80-те) бяхме поколението, от което избуяха мутри и добре облечени бизнесмени. Биехме се, но ни наказваха. И аз съм получавал сътресения. Доста бой съм разменил с другите хлапета, но и учителите ни раздаваха по някой шамар за назидание.

2017.05.18 | 02:56

2
Майката, оставила детето си без надзор в Перник, е глобена Майката е глобена с 1000 лева по Закона за закрила на детето.

2017.05.16 | 09:20

1
Да така е учителите са под закона за закрила на учителя.Няма кой да ги глоби.

Добави коментар

Водещи новини