Бисер Петков обсъди приоритетни социални теми с КНСБ и КТ "Подкрепа"

  • 15 май 2017 18:03

  • 1325
  • 2
Бисер Петков обсъди приоритетни социални теми с КНСБ и КТ "Подкрепа"
© Министерство на труда и социалната политика

Министърът на труда и социалната политика Бисер ПетковБисер ПетковБисер Петков е министър на труда и социалната политика в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г.  и неговият екип обсъдиха приоритетни въпроси в социалната сфера с ръководствата на синдикалните организации КНСБ и КТ "Подкрепа", съобщиха от Министерството на труда и социалната политика.

Сред темите на разговора са били приоритетите на правителството в областта на доходите, пазара на труда, социалното включване, пенсионната система, социалните помощи и подкрепата за децата и семействата. Утре министър Петков ще има среща по същите теми и с национално представителните организации на работодателите.

Акцент в срещата с КНСБ и КТ "Подкрепа" е бил и ангажиментът на Министерството на труда и социалната политика във връзка с членството на България в Европейския съюз за разработването на прозрачен механизъм за определяне на минималната работна заплата, както и предстоящата процедура за договаряне на минималните осигурителни доходи за 2018 година. "Разчитам на последователния и открития социален диалог, който изисква правителството, синдикатите и работодателските организации да проявят добра воля, добронамереност и активност за решаването на важните проблеми в областта на доходите от труд", е казал министър Петков в началото на срещата.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1325 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2017.05.16 | 08:55

2
Този министър от къде го изрови Борисов? Никой не е чувал за него- сигурно много слушка Тато Борисов - лъжливата и крадлива мутра от Банкя...

2017.05.16 | 08:55

1
тия още не са схванали , още в главите им се въртят крадливо диктаторски мисли

Добави коментар

Водещи новини