Ивелин от Смилян е в болница с измръзване на крайниците

  • 15 май 2017 13:36

  • 27833
  • 2
Ивелин от Смилян е в болница с измръзване на крайниците
© Булфото (архив)

Откритият вчера след 10-дневно издирване Ивелин Узунов от с. Смилян е в болница в стабилно състояние без пряка опасност за живота според информация от лекуващите го лекари в ОАИЛ към МБАЛ- Смолян.

Младежът е приет с измръзване на ръцете и краката, но засега не може да се каже дали хипотермията ще има по-тежки последици. Ивелин е видимо отслабнал, пред медиците е обяснил, че е ял това, което е намирал в гората.

Лечението ще продължи поради общото измръзване и измръзването на ръцете и краката продължително време, уточняват от ОАИЛ. Ивелин бе открит вчера в плевня в обезлюденото село Пещера край Смолян. Намерил го е началникът на Районната служба ПБЗН Васил Вълчев. Момчето е било босо, в безпомощно състояние след преживения 10-дневен суров сървайвър в горите край Смилян. Няколко дни преди да бъде открит, доброволци от Смилян намериха обувките му до реката край селото.

Спасеният младеж е разказал пред семейството си, че се е заблудил в гората. В неговото издирване през тези 10 дни се включиха полицаи, пожарникари, доброволци.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
27833 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Веселин Василев

2017.05.16 | 20:42

2
Абе жив и здрав да е - ама тъпотия , която направи да го \\\"топли цял жиеот.\\\"

2017.05.16 | 20:42

1
Къде сбъркахме.......?

Добави коментар

Водещи новини