Тръмп с предупреждение към Джеймс Коми

  • 12 май 2017 19:20

  • 5201
  • 2
Тръмп с предупреждение към Джеймс Коми
© gettyimages (архив)

Американският президент Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския предупреди днес уволнения директор на ФБР Джеймс Коми да не говори пред медиите, предаде БТА, цитирайки Ройтерс.

"По-добре Джеймс Коми да се надява да няма записи на нашите разговори, преди да започне да прави разкрития пред медиите", написа Тръмп в Туитър. Предупреждението изглежда е намек, че ако Коми представи своята версия за събитията, правителството може да покаже записи на разговорите между двамата, за да обори това. Президентът на САЩ посочи в кратко изявление за уволнението на директора на ФБР във вторник, че той три пъти му е казал, че не е разследван по въпроса с предполагаемата намеса на Русия в изборите в страната миналата година. Тръмп каза в интервю за телевизия Ен Би Си вчера, че е получил тези уверения от Коми по време на вечеря и в два телефонни разговора.

Вестник "Ню Йорк таймс" съобщи днес, че Тръмп поискал Коми да му се закълне във вярност, но той отказал. Коми казал на свои сътрудници, че бил извикан в Белия дом за вечеря с Тръмп седем дни след встъпването в длъжност на новия президент. По време на вечерята Тръмп поискал Коми да му се закълне във вярност, но той отказал и заявил, че президентът може да разчита на неговата честност. Тръмп не бил доволен от отговора му и по-късно по време на вечерята отново отправил същото искане. Коми пак обещал своята честност, но не се заклел във вярност.

Днес Тръмп отново заяви, че съобщенията за тайно съглашение между негови сътрудници в предизборната му кампания миналата година и руското правителство са измислени, отбелязва Асошиейтед прес. "Отново, историята, че е имало тайно съглашение между руснаците и кампанията на Тръмп, е измислена от демократите като оправдание за загубата на изборите", написа Тръмп в Туитър. "Фалшивите медии работят извънредно днес!", заяви той.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
5201 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2017.05.17 | 16:21

2
Пази се Тръмп, вървиш по пътя на Кенеди

2017.05.16 | 18:52

1
Импийчмънт , " товарищ " Тръмп -- това ти предстои ,приготви се !

Добави коментар

Водещи новини