Макрон се среща с Меркел в Берлин в понеделник

  • 12 май 2017 15:17

  • 2902
  • 0
Макрон се среща с Меркел в Берлин в понеделник
© gettyimages (архив)

Германската канцлерка Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се ще се срещне в понеделник в Берлин с новия френския президент Еманюел МакронЕманюел МакронЕманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 г. в град Амиен. Той е най-младият президент на, който ще встъпи в длъжност предишния ден, съобщи днес нейният говорител Щефен Зайберт, цитиран от АФП.

Той не уточни какви теми ще обсъдят Меркел и Макрон. Германската канцлерка вече се срещна с бъдещия френски президент по време на предизборната му кампания и го поздрави топло за победата на 7 май, припомня АФП. Тя подчерта, че той е изразител на надеждите на милиони французи и европейци и ще защитава "отварянето към света".

Това ще бъде първото посещение на Макрон в чужбина като френски държавен глава. По традиция първото посещение на всеки френски президент след встъпването му в длъжност е в Германия, отбелязва АФП.

Целта на визитата на Макрон ще бъде да подчертае значението на отношенията между Париж и Берлин за рестартирането на европейския проект, заяви негов помощник, цитиран от Ройтерс. "Ще искаме да работим заедно по няколко приоритета: сигурност, икономика, инвестиции и социална защита", добави той. След срещата в Берлин Макрон ще посети френски войски в чужбина.

Последвайте канала на

БТА
2902 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини